Esirler Bakanlığına bağlı avukatların verdiği bilgiye göre Gazzeli esirlerin aileleri önümüzdeki Çarşamba günü Siyonist Rimon cezaevindeki yakınlarını ziyaret etmeye başlayacak. Nafha cezaevindeki esirler 27 Haziran, Eshel Cezaevindeki esirler ise 04 Temmuz tarihlerinde gereken düzenlemelerin yapılmasının ardından aileleri tarafından ziyaret edilebilecek.

Bakanlığa bağlı avukat, bir süre önce işgal zindanlarında yapılan açlık grevi eylemini idare eden komisyonun üyelerinden ve esir liderlerden Cemal El-Hur ile Siyonist Nafha Cezaevinde yaptığı görüşmede esir liderin kendisine, Siyonist cezaevi idaresiyle yaptıkları anlaşmaya göre Gazzeli esirlerin bundan böyle ayda iki kez ziyaret edilebileceklerini ve ziyaretlerin 45’er dakika süreceğini ilettiğini söyledi.

Cezaevi içindeki durum hakkında da avukata bilgi veren esir komutan El-Hur “şimdiye kadar kayda değer bir ilerleme olmadı. Ancak yakında bu konuda bir iyileşme olmasını umut ediyoruz. Esirlerle ilgili bazı sorunları görüşmek için önümüzdeki hafta Siyonist cezaevi idaresiyle bir görüşme yapılacak” dedi.

Tecrit hücrelerinde bulunan esirlerin dışarı çıkmalarının büyük bir zafer olduğunu belirten El-Hur sözlerini şöyle sürdürdü: “Kuşkusuz bu, esirlerin ortaya koyduğu iradenin zaferidir. Dırar Ebu Sisi’nin de çıkarılması için görüşmeler devam ediyor. İşgal yönetiminin Sisi’nin mahkemesi kapalı olduğu için hücrede tutulduğu iddiası ise yersiz ve geçersiz bir nedendir. Onu dışarı çıkarmak için elimizden gelen çabayı göstereceğiz.”

filistinhaber