İspanya`nın kuzeydoğusundaki Bask bölgesinin bağımsızlığı için mücadele eden ve AB terör örgütleri listesinde yer alan ETA`nın gençlik kolu olarak bilinen Segi, kendini feshettiğini açıkladı.

Eylül 2010`da ateşkes ilan eden ve Ekim 2011`de bunu kalıcı, genel ve uluslararası gözlemciler tarafından doğruluğu teyit edilebilir duruma getiren ETA içinde dağılmalar devam ediyor.

ETA`nın bir diğer gençlik kolu olan Ekin`in 1 Ekim 2011 tarihinde kendisini dağıttığı açıklamasının ardından bugün de Segi örgütü kendini feshettiğini duyurdu

İspanya`da Ekin gibi Segi de yasadışı örgüt olarak tanınırken, Segi uzun yıllar İspanyol polisi tarafından takip edilmiş ve bu zamana kadar 30`dan fazla kişi yasadışı eylemlerinden dolayı yakalanmıştı.

Bask bölgesinde yayın yapan Gara ve Berria adlı gazetelere verdiği bir bildiriyle kendini dağıttığını açıklayan Segi, "Bu zamana kadar yarar sağlayan bir yol katettik ama bugünkü şartlarda, özellikle polis baskısı gibi faktörlerle kullandığımız araçlar tükenmiştir" denildi.

Bask`taki siyasi, sosyal sorunların devam ettiğini savunan Segi, "Kimua" adını verdiği yeni bir gençlik örgütü kurduğunu da duyurdu.