MARDİN - Güneydoğu Muhtarlar Federasyonu başkanlığına seçilen Hatip Şeran, muhtarların da artık ciddiye alınarak muhatap alınması gerektiğini söyledi.
 
Basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Şeran, Türkiye`de 54 bin muhtarın olduğunu belirterek muhtarların dağınık halde bulunduklarını ve kuracakları konfederasyon birlik sağlayacaklarını ifade etti.
 
Muhtarların bağımsız derneklerden oluşan dağınık yapısını bir araya toplayacaklarını ifade eden Şeran, "Türkiye genelinde yeniden yapılanma modeli ile tek sesli ve güçlü bir örgütlenmenin alt yapısını oluşturduk. Artık küçük olsun benim olsun zihniyetinden uzak, büyük olsun hepimizin olsun zihniyeti içinde, geniş bir muhtar camiası topluluğu yaratacağız. Muhtar camiası olarak, seçilmiş kişilerin oluşturduğu bir kurumu yönetmenin oldukça güç ve zor olduğunu biliyoruz. Ancak biz seçilmişler olarak, toplumun idareci konumda olan kişileriz. Bu camianın örgütlü topluma dönüşmesi ve güç dengelerini koruyarak hem devleti hem de toplumu yanına alarak yapacağı mücadelenin daha başarılı olacağız" dedi.
 
Amalarının bölgesel bazda faaliyet gösteren olan federasyonları birleşip konfederasyon oluşturmak olduğunu ifade eden Şeran, "Türkiye`de muhtarlık olabildiğince zor bir kamu görevidir. Muhtarlara verilen ödenek 384 TL`dir. Tahsis edilen bu ödenek ile muhtarlık binasının Elektrik, su, telefon, ısınma, gelen vatandaşa çay, ikramı gibi harcamaların yanı sıra sekreter ve kırtasiye, kira ücretleri de bu tahsis edilen paradan karşılamak zorunda kalmaktadır. Çok rahatlıkla anlayabileceğiniz gibi, verilen ödenek ile bu kamu görevini yerine getirmek imkânsızdır" şeklinde konuştu.
 
Şeran "Bizlerde buradan yola çıkarak bir ekip kurduk Sayın Hüseyin Akdeniz başkanlığında yol haritamızı çizdik. Projemizde önce illerde ve ilçelerde dernek kurarak bölgeler bazında bölge federasyonu kurarak Ankara`da "Konfederasyon" kurup tek çatıyı oluşturmak üzere yola çıktık. Bu yolda Türkiye`yi gezerek çalışmalarımıza başladık ve 1,5 Yılda büyük mesafe kat ettik Karadeniz Muhtarlar Federasyonu`nu kurduk, İç Anadolu Muhtarlar Federasyonu`nu kurduk, Bugün itibari ile Güneydoğu Muhtarlar Federasyonu`nu kurmuş bulunmaktayız. Akdeniz, Doğu, Ege ve Marmara bölgelerimizdeki federasyon kurma çalışmalarımız devam ediyor"dedi.
 
Hedeflerinin kısa sürede konfederasyon kurmak olduğunu belirten Şeran, "Bütün bu çalışmaların yanında gerek İçişleri Bakanımız, gerek yerel yönetimlerden sorumlu Başbakan yardımcısı Sn. Hüseyin Tanrıverdi ve İçişler Komisyonu Başkanı Sn. Muammer Güler ile diyalog ve çalışmalarımız devam etmektedir.
 
Bu çalışmalarda hükümetten beklentimiz yeni Anayasada köy ve mahalle muhtarlarının statüsünün yer alması ve çıkacak olan köy kanununda muhtarlarımız sosyal güvencesi özlük hakları ödeneklerin maaşa dönüşmesi ve muhtarlıkların güçlenmesi için çalışmaların olması.Güneydoğu Muhtarlar Federasyonunun önce Güneydoğu bölgemize ve Türkiye muhtarlarımıza yararlı olacak hizmetler vermesini temenni ederek hepinize saygılar sunarım" ifadelerini kullandı. (Masum Erden-İLKHA)