Malatya Özel Yetkili 3. Ağır Ceza Mahkemesi, 1992 ve 1993 yıllarında Elazığ ve Tunceli`de işlenen faili meçhul 3 ayrı cinayetle ilgili yürütülen soruşturma kapsamında, "Yeşil" kod adlı Mahmut Yıldırım hakkında tutuklama kararı çıkardı.

Malatya Özel Yetkili Başsavcıvekilliği, 1992 ve 1993 yıllarında Elazığ ve Tunceli`de işlenen faili meçhul 3 ayrı cinayetle ilgili yürüttüğü soruşturma kapsamında "Yeşil" kod adlı Mahmut Yıldırım hakkında tutuklama kararı çıkarılması talebiyle, Malatya Özel Yetkili 3. Ağır Ceza Mahkemesi`ne başvurdu.

Savcılığın başvurusunu değerlendiren mahkeme, Mahmut Yıldırım hakkında tutuklama kararı çıkardı. Tunceli`nin Mazgirt ilçesi Akpazar beldesinde 27 Temmuz 1992 tarihinde iş çıkışı kaçırıldığı belirtilen Ayten Öztürk, olaydan 12 gün sonra Elazığ`da Asri Mezarlığı`nda ölü olarak bulunmuştu.

Avukat Metin Can ve doktor Hasan Kaya da 21 Şubat 1993`te Elazığ`da kaybolmuş, 5 gün sonra Tunceli-Elazığ karayolunun 10. kilometresindeki Dinar Köprüsü altında öldürülmüş halde bulunmuştu.

Malatya Özel Yetkili Cumhuriyet Başsavcıvekilliği, söz konusu cinayetlerle ilgili soruşturma başlatmıştı.

Malatya Özel Yetkili 3. Ağır Ceza Mahkemesi, Tunceli`de 3 Şubat 1994 yılında lojmanında ölü bulunan Albay Kazım Çillioğlu`nun ölümüne ilişkin soruşturma kapsamında da savcılığın talebi üzerine, "Yeşil" kod adlı Mahmut Yıldırım ile "Bozo" kod adlı Yusuf Geyik hakkında tutuklama kararı çıkarmış, iki ismin kırmızı bültenle aranmasına başlanmıştı.