BİNGÖL- Bingöl Belediyesi Kültür Merkezi`nde düzenlenen törene, Belediye Başkan vekili Ahmet Gündoğdu, Belediye Başkan Yardımcıları Ali Sezgin ve Burhan Arıkız, Belediye Meclis üyesi Feyza Başak Koç, Kültür Merkezi Müdürü Ali Rıza Korkutata ve kursiyerler katıldı.
 
Bingöl Belediyesi Kadın Koordinasyon Merkezi eğitim ve sanat etkinlikleri kapsamında `Evlilik Okulu` programına katılan 25 kursiyerin katılım belgesi düzenlenen törenle verildi.
 
Törende kısa bir konuşma yapan Belediye Başkan vekili Ahmet Gündoğdu, Aile Okulunda öğrenilenlerin gerçek hayatta tatbik edilmesi gerektiği konusu üzerinde durdu.
 
Daha önce Annelik Okulu ve Aile Okulu ile mutlu ailenin nasıl olması gerektiğine katkı sunan Kişisel Gelişim Uzman`ı Gönül Gende, yapılan etkinlikle şu değerlendirmede bulundu:"Evlilik Okulu bize, boşanmaların artmasıyla birlikte; eşler arası iletişim sorunlarını, evliliği sağlıklı yürütmek için karşılaşılan problemlerin çözümü için bilgi ve beceri eksikliği olduğunu gösteriyor. Emek verilmeden, birbirlerini iyice tanımadan, anlık kararlarla gerçekleştirilen evlilikler; anlık kararlarla kolayca son bulabiliyor.
 
İlginç olan şu ki, geçinmeyi beceremeyenler, medenî bir şekilde boşanmayı da beceremiyorlar. Boşanma sırasında birbirini suçlamalar, hakaretler, kavgalar, tehdit etmeler hatta cinayetler işleniyor. Boşanan eşlerde en acı faturayı, annesiz veya babasız yaşamak zorunda kalan çocuklar ödüyor. İnsanlar bir meslek sahibi olmak için senelerce tahsil yapıyorlar, bir sanat öğrenmek için yıllarca bir ustadan ders alıyorlar.
 
Sürücü belgesi almak için bile aylarca kursa gidiyor, direksiyon eğitimi alıyorlar. Ancak aynı insanlar evliliği yürütmek ve anne baba olmak için hiçbir eğitim almıyorlar. Eş adayını iyice tanımadan, duygusal referanslarla evleniyor, aile oluyor, anne baba oluyorlar. Kendi anne babalarından gördükleri gibi çocuk yetiştiriyor, farkında olmadan anne babalarının ev yönetimi ve çocuk eğitimi konularındaki hatalarını tekrar ediyorlar.
 
Evlenmeye niyetlenen gençlerin, evlilik kararı almadan önce mutlaka evlilik konusunda eğitim alması gerekir. Evlilik hazırlığı yapan, evliler ve daha önce evlilik yapmış ve boşanan gençler için son derece faydalı bir çalışma oldu" dedi.
 
Gende, "Her insanın ruhunda uyumakta olan ve mutsuzlukların temel nedeni olan olumsuz yanlarını törpülemek amacıyla evlilik öncesi çiftleri rehabilite etmek amacıyla açtığımız `Evlilik Okulu` programımız 5 haftalık enteraktif eğitim seminerleri şeklinde yoğun bir katılımla gerçekleşmiştir.
 
İyi evlilikler aşkı olgunlaştırırken, yanlış evlilikler aşkı öldürmektedir. Dolayısıyla doğru tercih yapmak ve mutlu bir yuva kurmak için çok önem arz etmektedir.
 
5 haftalık eğitim sürecinde doğru tercih yapmak, tercihlerimizle kurduğumuz yuvamızı, evliliğimizi güzelleştirmek için yapılabilecek olumlu ve olumsuz yanlarının rehabilitesine dönük bir çalışma başarıyla yapılmıştır.
 
Katılımcıların üst düzey memnuniyetiyle katılım belgesi töreniyle programımız son bulmuştur" diye konuştu.
(Furkan Bingöl-İLKHA)