VAN - Van\'da yayınlanan bazı gazetelerin manşetlerine yansıyan haberler şu şekilde:

VAN OLAY GAZETESİ: BDP\'li Belediyelere KCK Operasyonu
Sabah saatlerinde Van\'daki BDP\'li belediyelere yönelik olarak yapılan operasyonda Van Belediye Başkanı Bekir Kaya başta olmak üzere 6 belediye başkanı ile toplamda 14 kişi gözaltına alındı.

 

Van\'da BDP\'li merkez ve ilçe belediyelerine yönelik yapılan şafak operasyonlarıyla gözaltına alınan ve aralarında Van, Bostaniçi, Muradiye, Başkale, ve Özalp Belediye başkanlarının da bulunduğu 14kişinin gözaltına alınmasının ardından sabah saatlerinden itibaren Van Belediye Hizmet binası önünde toplanan kalabalık oturma eylemi yaptı. Öğle saatlerinde bir açıklamaya yapan DTK Genel Başkan Yardımcısı ve Bağımsız Van Milletvekili Aysel Tuğluk, Halkı isyana davet etti. Daha sonra ise aralarında İnsan Hakları Derneği ve İnsan Der\'in de bulunduğu 44 STK imzalarıyla bir basın açıklaması yapıldı. Son olarak Belediye iş bırakarak yolu trafiğe kapattı. Göstericiler belediye garajındaki oturma eylemine devam etti.
\"Üniversite Her Zaman Çiftçilerin Yanındadır\"
Yüzüncü Yıl Üniversitesi Araştırma Ve Uygulama Çiftlik Müdürlüğü 1. Çiftçi Eğitim Günleri Etkinliği Düzenleyerek Bilim İnsanları İle Çiftçileri Buluşturdu.
Bölgede tarım ve hayvancılığın geliştirilmesi amacıyla YYÜ\'de 1. Çiftçi Eğitim Günleri düzenlendi. Etkinliğe yetkililer, muhtarlar, öğrenciler ve pek çok çiftçi katıldı.

 

BÖLGE GAZETESİ: BDP\'li belediyelere polis baskını...
Van\'da dün erken saatlerde KCK\'ya yönelik düzenlendiği belirtilen operasyonlar kapsamında aralarında Van Belediye Başkanı Bekir Kaya\'nın da bulunduğu 14 kişi gözaltına alındı.
Dünya çocukları Van\'a da geliyor: Türkçe Olimpiyatları kapsamında yaklaşık 135 ülkeden 1500 öğrencinin geldiği Türkiye\'de, söz konusu olimpiyatların bir ayağı da 11 Haziran Pazartesi günü saat 20:30\'da Van\'da yapılacak. 25 ülkeden 75 öğrencinin sahne alacağı etkinlikler Özel Serhat Lisesi bahçesinde yapılacak.

 

GAZETE VAN: Van Belediye Meclisi\'nden Gözaltılar Sert Tepki
Van Belediyesi Meclisi, Belediye Başkanı Bekir Kaya ve ilçe belediye başkanlarının gözaltına alınmasını protesto etti.
Van Belediye Başkanı Bekir Kaya ve ilçe belediye başkanlarının gözaltına alınması, Van Belediyesi Meclisi\'nde protesto edildi. Bazı üyeler, gözaltına alınan Kaya\'nın \"İrademe Dokunma!\" yazılı posterlerini taşıdı. AK Parti belediye meclis üyeleri ise toplantıya katılmadı.

 

VAN GÖLÜ EKSPRES: İran Sınırındaki Köyler Parke Taşı İle Döşeniyor
Vali Münir Karaloğlu, Adalet ve Kalkınma Partisi (Ak Parti) Van Milletvekili Gülşen Orhan\'la birlikte Tendürek dağının eteklerinde bulunan Soğuksu Köyü\'ne giderek yapılan çalışmaları yerinde inceledi. Kışın çamurdan, yazın toz topraktan; köylerine yapılacak olan parke taşı sayesinde kurtulacak olan köylüler memnuniyetlerini dile getirmek amacıyla Vali Karaloğlu ve beraberindeki heyeti köyün girişinde karşıladı. Vatandaşlarla tek tek tokalaşan Vali Karaloğlu, Van Milletvekili Gülşen Orhan\'la birlikte köy içinde döşenmeye başlanan parke taşı çalışmalarını yerinde inceledi. İşçilerle birlikte temsili olarak yola parke taşı döşeyen Vali Karaloğlu ve Orhan, vatandaşlarla birlikte döşenen parke taşları üzerinde yürüyerek, köy meydanına kurulan çadırda halkın sorunlarını dinledi.

 

DOĞU ANADOLU: Bu Ne Biçim Araştırma?
Ahlatlı taş ustaları, Yüzüncü Yıl Üniversitesi öğretim üyelerinin \'eriyonit\' araştırmasını sonuçlandırdıktan sonra kamuoyuna aktarması gerektiğini vurgulayarak, sonuçları kesinleşmemiş bir araştırmayla ilgili açıklamanın sansasyona sebep olacağını ifade ettiler.

 

ŞEHRİVAN GAZETESİ: Van\'da büyük gözaltı!
Van\'da düzenlenen KCK operasyonunda aralarında 6 belediye başkanının da olduğu 10 BDP\'li gözaltına alındı.
Van\'da düzenlenen operasyonda aralarında Van Belediye Başkanı BDP\'li Bekir Kaya\'nın da bulunduğu 3 belediye başkanı ile birlikte 10 BDP\'li gözaltına alındığı haberleri geliyordu ancak daha sonra bu sayının arttığı bildirildi. Van Belediye Başkanı Bekir Kaya, Halilağa Mahallesi\'ndeki evinde 3 saat süren aramanın ardından polisler tarafından alınarak Seyit Fehim Arvasi Mahallesi\'ndeki prefabrik başkanlık binasına götürüldü. Kaya\'nın makam odasındaki aramanın ardından gözaltına alındığıbildirildi. Kaya\'nın evinde bulunan bağımsız Van Milletvekili Aysel Tuğluk da evdeki aramanın ardından Kaya ile belediye binasına gitti.

 

PRESTİJ HABER: 6 Belediye Başkanı Göz Altında
Özel Yetkili Cumhuriyet Başsavcı Vekilliğinin talimatı ile Van ve ilçelerinde düzenlenen eş zamanlı operasyonlarda aralarında 6 belediye başkanının da bulunduğu 14 kişi KCK soruşturması kapsamında gözaltına alındı.
Sabah erken saatlerde Van Belediye Başkanı Bekir Kaya ve 5 ilçe belediye başkanın evine baskın yapıldı. 6 Belediye Başkanının evinde ve belediye binalarında yapılan aramalarda çok sayıda belge ve hard diske el konuldu. Baskınları duyan BDP´liler Belediye hizmet binası ve BDP´nin çadırı önünde toplandı. Polis kentte olası bir gerginliğe karşı yoğun güvenlik önlemi aldı.
(Fikret Özkan-İLKHA)