DİYARBAKIR - Diyarbakır ve çevre ilçelerde yaşanan gelişmeler yerel gazetelere şöyle yansıdı.

Özgür Haber: Mahkemeleri Rahatsız Edeceğiz
Diyarbakır Baro Başkanı Mehmet Emin Aktar, aralarında milletvekilleri, insan hakları savunucuları, belediye başkanlarının bulunduğu 99\'u tutuklu 152 Kürt siyasetçisinin yargılandığı KCK ana davasında, talepleri kabul edilmeyen 112 avukat hakkında Adalet Bakanlığı\'nın soruşturma izni vermesini Özgür Haber\'e değerlendirdi.

Ticaret Borsası\'nda Kalite Semineri
Avrupa Birliği (AB) tarafından finanse edilen, Türkiye\'de Kalite Altyapısının Güçlendirilmesi Projesi kapsamında, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği desteğiyle Diyarbakır Ticaret Borsası\'nda düzenlenen toplantıda, özel sektör temsilcileri ISO 22000-HACCP konusunda bilgilendirildi.

Diyarbakır Söz: Şeyh\'in Mirası Kavga Çıkardı
Diyarbakır\'da \'şeyh\' olarak bilinen ve 7 evlilik yapan Nizamettin Burak nisan ayında ölünce 40 çocuğu arasında miras ve şeyhlik kavgası çıktı. Yunanistan\'dan dönen Rifai Burak kavgada öldürüldü.

Medine Tarzı Camii
Diyarbakır\'a, Türkiye\'nin en büyük ve modern camii inşa ediliyor. Hem de Peygamber\'in Medine\'deki mescidi tarzında.

Güneydoğu Güncel: Aydınlık Güzel
Dicle Elektrik Dağıtım A.Ş. Diyarbakır İl Müdürlüğü tarafından başlatılan aydınlatma çalışmaları, tüm hızıyla devam ediyor. DEDAŞ Diyarbakır İl Müdürü Nihat Nurbaki, gece Şehitlik Mahalle Muhtarı Fahrettin Güler ile birlikte, cadde ve sokaklara takılan yeni aydınlatma lambalarını inceledi. Vatandaşlar yapılan çalışmalardan memnun olduklarını, eskiden akşam saatlerinde geçemedikleri sokaklardan, yeni aydınlatma lambalarının takılması ile birlikte daha rahat güvenli bir şekilde geçtiklerini belirttiler. Çocuklar da Nurbaki\'yi belediye başkanı sanarak, kendisinden sokaklarda oynayabilecekleri park ve oyun alanlarının yapılmasını istedi. (M. Salih Keskin - İLKHA)