BATMAN - KAMER Vakfı \"Üretip Pazarlayarak Güçlenelim\" SODES Projesi kapsamında \'Gıda Hijyenik ve Sanitasyon\' kursundaki 10 kadın kursiyere sertifika töreni yaptı. Törene Batman Valisi Ahmet Turhan ve eşi, Batman İl Emniyet Müdürü Hasan Ali Okan ve eşi katıldı.

 

Batman\'ın rağbet gören yerel ekmek türlerinin hijyen kurallarına uygun hazırlanması, uygun koşullarda saklanması ve pazarlanması için 10 kadına eğitim veren KAMER vakfı kursiyerlerine sertifikalarını Batman Valisi, Batman İl Emniyet Müdürü ve eşleri verdi.

 

Kamer Vakfı Şube Başkanı Nezahat Kapuci; \"6 aylık bir projenin eseri bunlar. Bunun dışında birçok etkinlikler düzenledik ve düzenleyeceğiz de. Pazarlama konusunda bazı sıkıntılar yaşıyoruz. Bunun dışında 60 kişiye de kek eğitimi verildi. Amaç kadınların güçlenmesi\" şeklinde konuştu.

 

Törende konuşan Vali Ahmet Turhan, ellerinden gelen yardımı ve katkıyı yapacaklarını kaydetti.

 

Sertifika töreni ve konuşmalardan sonra Kamer Vakfı üyeleri misafirlerine yaptıkları çeşitli tatlı, pasta ve tandır ekmeği ikram etti. Tandır ekmeği ise Batman Valisi ve Emniyet Müdür tarafından büyük beğeni kazandı. (Halid Coşkun - İLKHA)