VAN - Çatak Kaymakamı Ahmet Demirci, rafting heyecanı yaşamak isteyen herkesi pazar günü yapılacak olan \'3. Çatak Kanispi Bal-Ceviz Alabalık ve Doğa Festivali\'ne davet etti.

 

İlçede düzenlemeye başladıkları festivallerin ardından Çatak\'a ilginin artığını belirten Demirci, bu yıl daha geniş kapsamlı olacak festivale katılımın yüksek düzeyde olacağını tahmin ettiklerini kaydetti. Demirci: \"Festivallerimiz yapıldıktan sonra, hem Çatak\'ı ziyaret eden insan sayısı arttı hem de Çatak çokça tanınan bir İlçe haline geldi. Bu nedenle Çatak\'ımız için halkımız nezdinde bir farkındalık oluştu diyebiliriz. Bununla birlikte alabalık ve bal satışlarımız arttı. Özellikle bal satışımız resmi rakamlara göre yüzde 50 arttı. Aynı zamanda rafting tanıtımı yaptık\" dedi.

 

Pazar günü saat 10.30\'da Kanispi Şelalesi civarında başlayacak olan Festival etkinlikleriyle ilgili de bilgi veren Demirci şunları söyledi: \"Çatak\'ın unutulmaya yüz tutmuş bir oyunu var. 16 kişilik bir ekip kurduk. Ekibin geneli 60 yaş üzeri vatandaşlarımızdan oluşuyor. Bunlar önceleri düğünlerde hem söylüyor, hem de oynuyorlardı. Ayrıca dağa tırmanış olacak. Kanispi Şelalesinin karşısındaki dağa 50 kişilik grup tırmanacak. Gelen herkes Şelaleye çıkma fırsatı bulabilecek.\"

 

Bu yıl 3\'ncüsü düzenlenecek festivalin hazırlıklarının tamamlandığını belirten Çatak Belediye Başkanı Emin Babur ise, Van\'dan gelmek isteyen vatandaşların da Pazar günü Kız Meslek Lise önünden sabah 08.00\'dan itibaren hareket edecek ücretsiz araçlarla Çatak\'a taşınacağını kaydetti. (Murat Dalgın - İLKHA)