BİNGÖL- Kalem Der\' den yapılan yazılı açıklamada, yaklaşan tatil sürecine ve eğitimin aksayan yönlerine değinildi. Eğitimdeki temel sorunların, ciddi çözümler istediğine vurgu yapılan yazılı açıklamada, bunların ya pansuman tedbirlerle çözümlerinin geçiştirildiğine ya da önem sırasına kurban edildiğine dikkat çekildi.

 

\"Karma Eğitim, Başörtüsü Sorunu, Eğitimi arka planda bırakıp sadece ezberci bir öğretmeyi öne alan müfredat, eğitimcilerin model olamaması… gibi sorunların hala etkili bir halde varlığını sürdürmesi eğitim mağduriyeti/mağduriyetlerini daha da artırırken eğitime doğru, sistemli ve gerekli\" bir neşterin vurulmasını da zorunlu kılmaktadır.\" denilen açıklamada
\"Bu sorunlar yumağından karne alacak öğrencilerin ve tatil moduna girecek öğretmenlerin yeni eğitim dönemine nasıl hazırlanacakları ve ne yapacakları noktasında da belirsiz sorular zihinleri meşgul etmektedir. Yine yılsonu etkinlikleri adı altında inancımıza, örfümüze ve kültürel dinamiklerimize uymayan birçok merasim, kutlama masumlaştırılmış(!) niyetlerle kamuoyuna yansıtılmaktadır. Özellikle uygunsuz giyimler, etkinlik adı altında birbirleriyle dans ettirilen minnacık çocuklar, oyun/gösteri adı altında argo sözler… Medyadan benzerini son günlerde sıkça gördüğümüz böylesi etkinlikleri eğitimin ana felsefesine aykırı buluyor, İslam\'la örtüşmeyen ve insani erdemlerden uzak böylesi faaliyetleri tasvip etmediğimizi belirtiyoruz\" denildi.

 

Veliler Yönlendirici Olmalı
Veli ve öğrencilere uyarıların yapıldığı açıklamada, \"Diğer bir konu da karne heyecanının yaşandığı bugünlerde veli ve öğrencilere söylemek istediğimiz birkaç husustur: Veliler, karneleri çok iyi olan öğrencileri şımartmadan verimli bir yaz geçirmeleri için yönlendirici olmalıdır. Veliler, karnesinde kırık notları olan öğrencilerimizi kesinlikle azarlamayalım, kaba davranmayalım; aksine başarısızlığa götüren etkenleri sağlıklı bir şekilde masaya yatırıp yeni eğitim öğretim döneminde başarılı bir grafik çizebilmesi adına öğrencimizi onure edelim. Bu işi yapabileceğine kendisini inandıralım ve biz de başarısızlığa neden olan \" Bireysel sorunlar, model olamama, kaynak eksikliği, desteklenme yetersizliği…\" gibi alt başlıkları elden geldiğince minimize edelim. Öğrenciler ise uzun bir eğitim süreci, ders çalışma maratonunun ardından tamamen bir tatil havasına kapılmadan yaz mevsimini hem kişilik açısından hem ruhi açıdan olgunlaşacakları aktivitelerle geçirmelidirler. Örneğin; \" Bir kitap okuma düzeni oluşturma, manevi yapımızın temel dinamiği olan Kur\'an dersi alma/ Kur\'an atmosferiyle buluşma, zihni ve bedeni dinlendirecek seyahatler yapma… gibi\" denildi. (Furkan Bingöl-İLKHA)