Doğu Akdeniz (Adana, Osmaniye, Mersin, Hatay, Kahramanmaraş), Doğu ve Güneydoğu Anadolu, Ordu, Giresun, Trabzon, Rize, Tokat, Gümüşhane, Bayburt, Artvin ve Sivas ile sabah ilk saatlerde Konya, Niğde, Karaman ve Ankara`nın güney kesimleri, gece geç saatlerde Edirne ve Kırklareli çevreleri aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek.

Yağışların; Diyarbakır, Adıyaman, Tunceli, Elazığ, Bingöl, Muş, Erzurum, Ardahan ve Kars çevrelerinde kısa süreli ve yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.


Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü`nden alınan tahminlere göre, hava sıcaklığı, batı kesimlerde hissedilir derecede (5 ila 7 derece) artacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak. Rüzgar, ülke genelinde kuzey ve kuzeybatı, akşam saatlerinden sonra Marmara`nın batısında batı ve güneybatı yönlerden hafif arasıra orta kuvvette esecek. Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:


Ankara: Genellikle parçalı bulutlu, sabah saatlerinde il geneli çok bulutlu ve güney kesimleri hafif yağmurlu 14
İstanbul: Parçalı ve az bulutlu, sabah saatlerinde yer yer sisli 15
İzmir: Parçalı ve az bulutlu 22
Adana: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı 24
Antalya: Parçalı bulutlu 24
Samsun: Parçalı ve çok bulutlu 13
Trabzon: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı 10
Erzurum: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı (Yağışların öğleden sonra kısa süreli ve yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor) 10
Diyarbakır: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı (Yağışların kısa süreli ve yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor) 21