Su seviyesinin 1,2 metreyi bulduğunu açıklayan Kanada Meteoroloji Servisi yetkilileri, devam eden yağmur ve erimeye başlayan kar ve buzlar nedeniyle önümüzdeki günlerde bu seviyenin daha da yükseleceğini açıkladı.

Bölgede 3 binin üzerinde ev, çiftlik ve işyeri sular altında kalırken, Kanada Ordusu`na bağlı 650 asker, mağdur durumdaki halka yardım etmek üzere bölgeye sevkedildi. Askerler, hazırladıkları kum torbalarını halka dağıtırken, yardıma muhtaç olanların bölgeden tahliyesini de sağlıyor. Richelieu Valley Bölgesi`nde evsiz kalan binden fazla felaketzede, bölgedeki askeri tesis, hastane ve okullara yerleştirildi. Kızılhaç da bölgede 6 yardım merkezi açtı. Bu merkezlerde halka sıcak yemek, temiz su ve kalacak yer sağlanıyor.

Quebec Eyalet Başbakanı Jean Charest, `Eyalet tarihinde böyle bir selin görülmediğini, şu ana kadar can kaybının olmamasının teselli kaynağı olduğunu`` böylerken, Başbakan Stephen Joseph Harper da, sel felaketinden mağdur olanlara federal hükümetin gerekeni yapacağını dile getirdi.

AA