GAZİANTEP - Gaziantep Umut-Der`in her yıl geleneksel hale getirdiği kermes çalışmaları bu yıl da devam etti. Şahinbey ilçesi Kırkayak parkında 23-25 Mayıs tarihlerinde gerçekleştirilen kermes halk tarafından yoğun ilgi gördü.
 
Panayır havasında geçen kermes, halkın yoğun ilgi ve teveccühü ile geçen Cuma günü sona erdi. Kermese gelen hayırseverler ve halk, giyim, ayakkabı, zücaciye, halı, yolluk, kitap, kırtasiye, çeyizlik el-işi eşya vb. ihtiyaçlarını giderebilirken, yöresel yemekler, döner-salata, çay ve taze olarak kermes yerinde yapılan sıkma ve gözlemeden de tatma imkanı buldular. İlahi ve ezgilerin söylenmesiyle manevi bir atmosferde geçen kermese gelen vatandaşlar, uygun fiyat ve güven içinde alışverişlerini yaptı.
 
Kermes sonunda Gaziantep Umut-Der, daha önceki yıllarda olduğu gibi kermesten elde edilen gelirle, içerisinde nohut, mercimek, kuru fasulye, bulgur, köftelik, sıvı yağ, şeker, makarna ve pirinçten müteşekkil 100 adet gıda paketi hazırlanarak, önceden belirlenen 100 fakir ve muhtaç aileye ulaştırıldı.
 
Yardımın ulaştırıldığı aileler, mübarek üç aylarda böyle bir hayırlı çalışmadan duydukları memnuiyeti dile getirip, Umut-Der ve vesile olan hayır sahiplerine hayır duada bulundular. (Şefik Mert - İLKHA)