VAN - Bugün saat 15.00 sıralarında özel bir uçakla Van Ferit Melen Havaalanı`na gelen Hüseyin Çelik`i Van AK Parti İl başkanı Abdullah Aras ve beraberindeki heyet karşıladı.
 
Çelik ilk olarak kendi ismini taşıyan `Hüseyin Çelik Anadolu İmam-Hatip Lisesi`nin mezuniyet törenine katıldı.
 
Mezuniyet töreninden sonra AK Parti Van il binasına geçen Çelik, burada il teşkilatı temsilcileri ve parti üyeleriyle bir araya geldi.
 
"Bu Konutların TOKİ`ye Maliyeti 2 Milyar Türk Lirasıdır"
AK Parti il Teşkilat Binasında sohbet havasında geçen ziyarette Bakan Çelik, Van`a geliş amaçlarından birinin de, ihalesi yapılan 15 bin 300 konutu yerinde incelemek olduğunu belirterek, "Bu günlerde ihalesi yapılan 15 bin 300 daire yapılıyor bu konutların TOKİ`ye maliyeti 2 milyar Türk lirasıdır. TOKİ bu konutların yanı sıra 25 okul, 24 cami ve 10 ticaret merkezi de yapıyor" İfadelerini kullandı.
 
15 bin konutun büyük bir kısmının Eylül ayı sonu itibariyle hak sahiplerine teslim edileceğini dile getiren Bakan Çelik, "Van`da Ramazan ayından sonra bir kongre düzenleyerek tekrar bir araya geleceğiz ve yapımı biten bazı tesislerin açılışını yapacağız" dedi.
 
Bakan Çelik kendi ricası üzerine Erzincanlı işadamı Hacı Ali Akın`ın Van`da bir okul yaptıracağını müjdeleyerek "Kendisine, İnönü ilköğretim okulunun eski yerini verdik. Orada yeni bir okul inşa edecek. Haziranın ortalarından sonra okulun temel atma törenine de geleceğiz" dedi.
 
Bakan Çelik Bugün TOKİ`nin Sıhke ve Kalecik`teki yaptırdığı konutlarda incelemelerde bulunmak üzere AK Parti il binasından ayrılırken, yarın sabah da Edremit ve Kevenli`de yapımı devam konutlarda incelemelerde bulunacaklarını sözlerine ekledi. (Fırat Arslan - İLKHA)