DİYARBAKIR - Diyarbakır ve çevre ilçelerde yaşanan gelişmeler yerel gazetelere şöyle yansıdı.

Diyarbakır Söz: İş-Aş ve Barış İstiyoruz!
295 Proje ve tesisin açılışını yapacak, Partisinin İl Kongresine katılacak olan Başbakan Erdoğan\'dan halkın beklentisi, \"İş, aş, eğitim, güven ve barış tesis edilsin..\" Başbakan Erdoğan\'ın bugün yapacağı ziyaret öncesinde sivil toplum örgütlerinin ve sokağın nabzını tuttuk. Diyarbakır Söz ve Uzay Tv\'ye konuşan sivil toplum temsilcileri ile vatandaşlar birçok soruna dikkat çekerken, ağırlıklı olarak 30 yıldır akan kanın durması, yeniden alevlenen şiddet ortamının yerini kalıcı barışa bırakması ve bölgenin en büyük yaralarından olan ekonomik sorunlar ile işsizliği ortadan kaldıracak yatırımların artarak devam etmesi.

Sarı Tepki!
Eski durak sahiplerinin para istediği iddiasıyla Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi önünde toplanan taksiciler, eylem yaparak destek istedi.

Güneydoğu Güncel: Bacasız Fabrika
Diyarbakır\'ın Ergani ilçesinde işsizliğin azaltılmasına yönelik hayata geçirilen ve Kaymakamlık bünyesinde faaliyet gösteren tekstil atölyesi, ilçe ekonomisine ve istihdama katkı sağlıyor.

Taksiciler Eylem Yaptı
Eski durak sahiplerinin para istediği iddiasıyla Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi önünde toplanan taksiciler, eylem yaparak destek istedi.

Molotofa 28 Yıl Hapis
Diyarbakır\'da 5 banka şubesine molotofkokteyli attığı gerekçesiyle yargılanan sanık, toplam 28 yıl 7 ay hapis cezasına çarptırıldı. (M. Salih Keskin - İLKHA)