VAN - Van\'da yayın yapan bazı gazetelerden öne çıkan haber başlıkları.

Van Olay Gazetesi: Köysel Dönüşüm Çalışmasının Startı Verildi
Vali Yardımcısı Atay Uslu, yaşanan depremlerden sonra köylerde yapılacak 8 bin 500 evin startını 1 Haziran itibariyle verdiklerini söyledi.

Eğitim Bir Sen\'den Van Valisine Uyarı
Eğitim Bir Sen Van Şubesi tarafından Van\'da yönetici atama süreci içerisinde başvuru yapıldığı halde atamaları halen yapılmadığı ve başvuruda bulunan adayların başvuruları geri çektirmeleri için Van Valisi Münir Karaloğlu tarafından baskı uygulandığı iddia edildi.

Filistin\'de Çocuk Olmak...
Haziran Dünya Çocuk Günü... 2000 yılından bu yana İsrail askerleri tarafından vurularak öldürülen Filistinli çocuk sayısı bin 456...

Van Postası: Van\'da Köysel Dönüşüm Çalışmasının Startı Verildi
Van Vali Yardımcısı Atay Uslu: \"İnsanlarımızın sağlam evlerde yaşamalarını istiyoruz\"

Anadolu Basını Özendirme Yarışması ödülleri sahiplerini buluyor
Yerel medya mensuplarına yönelik düzenlenen en kapsamlı yarışmalardan olan Anadolu Basını Özendirme Yarışmasının2011 ödülleri, sahiplerine veriliyor.

Vangölü Ekspres: Vali Karaloğlu, Enkaz Bölgesinde İncelemelerde Bulundu
Van Valisi Münir Karaloğlu, yıkım yapılırken çöken binada incelemelerde bulunarak, yetkililerden çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Van Belediyesi\'ne 10 Bin Kitap Bağışlandı
Okul öncesi kitaplarını ilk kez Kürtçe olarak bastıran Zîbeq Yayınları, Van Belediyesi\'ne ait kütüphane ile eğitim destek evine 10 bin kitap bağışladı. Kitaplar; okul öncesi döneme ait Kürtçe setler, dünya klasikleri ve Türkçe üniversiteye hazırlık soru kitapçıkları, testler ve çeşitli edebi eserlerden oluşuyor.
Medyavan: Deprem Uzmanlarına Ekran Düzeni!
Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Deprem Danışma Kurulu toplantısında \"Deprem Kestirimi ve Tahmininde Etik Kurallar\"ın belirlendiğini bildirdi.

Depremzede Öğrencilere 200 Bin TL
Kaynak Vakfı, Vanlı depremzede öğrencilere 200 bin TL değerinde 100 bin kitap dağıttı.

Prestij Haber: Beş Yaralı
Van\'da yaşanan depremlerin ardından ağır hasarlı olan binaların yıkımları devam ediyor. Dün Zübeyde Hanım Caddesi üzerinde bulunan ve hakkında yıkım kararı verilen 5 katlı bir bina yıkım çalışması sırasında çöktü.

Merkür Haber: Kavak Ağacı Polenlerine Dikkat
Van İl Sağlık Müdürü Dr. Bilal Acar, kavak ağaçlarının fazla miktarda salgıladığı polenlere karşı vatandaşların dikkatli olması gerektiğini belirterek, \"Çapları 20 ile 60 mikron büyüklüğündeki polenler, 100 mikrondan daha büyük olan polenlere oranla daha fazla tehlike taşıyor\" dedi.

Valilikten \'Engelli Annesinin Çaresizliği\' Haberine Açıklama
Van Valililiği, basında yer alan \'Engelli annesinin çaresizliği\' haberi üzerine yazılı bir açıklama yaptı.

Habervan: Van Haberleri
Van kent merkezinde kamyonet üzerinde kayısı satmak isteyen seyyar satıcının kendisini uyaran iki zabıtayı bıçaklayarak yaralaması sonrası zabıta olayın olduğu sokakta gösteri yaptı.

Vanbülten: Zabıtalara Yapılan Saldırı Protesto Edildi
Tüm-Bel Sen Van Şube Sekreteri Firoz Özdemir, Van\'da belediye zabıtalarının seyyar satıcılar tarafından saldırıya uğramasını kınayarak, yaşanan sorunların birinci sorumlusu olarak da siyasi iktidarı gösterdi. (Fırat Arslan - İLKHA)