BATMAN-Batman yerel gazetelerinde 2 Haziran 2012 Cumartesi günü yer alan bazı haber özetleri şöyle;

Batman Basın.Com; \'Başörtüsüne Verilen Cezalar Eşzamanlı Açıklamalarla Kınandı\'
Bursa ve Gaziantep\'te başörtülü olarak çocuklarını okumak isteyen öğrenci velilerine verilen hapis cezaları, Batman\'da 4 camide Cuma Namazı\'nın ardından yapılan kitlesel basın açıklamaları ile protesto edildi.

Batman Mezopotamya Gazetesi; \'Muhtarlar Arası Ödüllü Yarışma\'
Hasankeyf Kaymakamlığı Köy Muhtarları arasında İstiklal Marşını güzel okuma yarışması düzenliyor.

\'Toplum Merkezleri El Emeklerini Sergiledi\'
Batman\'da \"Kadının Sosyo- Ekonomik Hayata Katılımını Sağlama-4\" Projesi Kapsamındaki Yıl Sonu Kapanış Sergisi Batman Valisi Ahmet Turhan\'ın katılımıyla 75. Yıl Toplum Merkezi\'nde sergiye açıldı.

Batman Gazetesi; \'Kapımız Lösemili Çocuklara Açıktır\'
İlimizde yaklaşık 180 lösemili hastanın bulunduğunu ifade eden Lösemili Çocuklar Vakfı şube temsilcisi Abdurrahman Kandemir, Batman Bölge Devlet Hastanesi bünyesinde Onkoloji bölümünün açılması hususunda Vali Ahmet Turhan\'dan destek istedi.

\'7 Bin Yolcuya Ev Sahipliği Yaptı\'
Havalimanı 1 günde 7 Bin yolcuya ev sahipliği yaptı. Hava Meydanları işletmesinin 79. kuruluş yıldönümü nedeniyle Batman Havalimanında kokteyl verildi.

Batman Postası; \'Eczacılar Odası\'ndan Savcılara Çağrı\'
Bazı hastaların haberleri olmadan adlarına ilaç yazıldığın belirtmelerinin ardından açıklama yapan 44. Batman-Siirt-Muş Eczacılar Odası Başkanı M. Emin Beyaz, yetkilileri ve savcıları göreve davet etti.

\'Mayıs Ayındayız Ama Köylüler Karların Erimesini Bekliyor\'
Kozluk ilçesi Yenidoğan köy grup yoluna kışın düşen kar kütlesi daha yeni erimeye başladı. Aylardır Koca kar yığınını erimesini bekleyen köylüler, karların erimesiyle ulaşım sorununun sona erdiğini belirttiler.

Batman Pusula Gazetesi; \'MÜSİAD: Mustazaf Der\'in Kapatılması Hatalı Olmuştur\'
MÜSİAD Batman Şubesi\'nden yapılan açıklamada, yasal zeminde faaliyet gösteren Mustazaf Der\'in soyut iddia ve gerekçelerle kapatılmasının hatalı olduğu kaydedildi.

\'Yörük, İMKB YİBO Yılsonu Etkinliğine Katıldı\'
Batman\'ın Sason İlçesi Kaymakam Bahadır Yörük, Yücebağ İMKB YİBO yılsonu etkinliğine katılarak, yıl boyunca öğrencilere emek veren öğretmen ve idarecilere, güzel çalışmalar ortaya koyan öğrencilere ve böyle güzel öğrenciler yetiştiren velilere teşekkür etti.

Batman Barış Gazetesi; \'İdil Gazetesi\'ne Molotoflu Saldırı\'
Şırnak\'ın İdil ilçesinde yayın yapan İdil Gazetesi dün gece saatlerinde Molotoflu saldırıya uğradı.

\'Sınıflar Erken Boşaldı!\'
Batmandaki ilköğretim ve lise okullarında okulların kapanmasına bir hafta kala öğrencilerin çoğu erken ayrıldı.

Batman Medya Gazetesi; \'Cuma\'da Uyuşturucu Uyarısı\'
Uyuşturucu ile mücadele konusunda son günlerde adımlar atılmaya başlanmışken, bir destekte müftülükten geldi.

\'Dolu, Her Şeyi Aldı Götürdü\'
Sason ve çevresinde etkili olan dolu\'nun verdiği zararın boyutları gün geçtikçe artıyor. Heybeli köyü ve mezralarında da etkili olan dolu, ekili alanlar ile meyve bahçelerini yerle bir etti.

Batman Umut Gazetesi; \'Medrese Yardım Bekliyor\'
Batman\'ın Sason ilçesinde yapımı devam eden Seyitler Medresesi yardım bekliyor. Sason\'da iki yıldır yapımına başlanan Seyitler Medresesi yapılan yardımların yetersiz olduğundan dolayı bir türlü tamamlanamıyor.

\'İHD\'den TBMM\'ye Mektup\'
İHD Genel Merkezi\'nin Kayıplar Haftası nedeniyle başlattığı kampanya çerçevesinde İHD Batman Şubesi, TBMM\'de bulunan milletvekillerine kayıpların akıbetinin bulunması için mektup gönderdi.

Batman Duruş Gazetesi; \'Batman\'da Kaçak Sigara Operasyonu\'
Batman\'da piyasa değeri 2 milyon 425 bin TL olan 485 bin gümrük kaçağı sigara ele geçirildi. Olayla ilgili gözaltına 8 kişi adli mercilere sevk edilirken, firari olan 6 şüpheliye yakalama çalışmaları sürüyor.

Batman Doğuş Gazetesi; \'SP Eğitim Çalışmalarını Başlatıyor\'
Yerel seçimler için çalışmalarına start veren Saadet Partisi hafta sonu Genel Merkez yöneticilerini de katılacağı eğitim çalışmalarını başlatıyor.

Batman Çağdaş Gazetesi; \'Hasar Tespit Komisyonu Tarlalarda\'
Batman Tarım, Gıda ve Hayvancılık teşkilatından elemanların da aralarında bulunduğu hasar tespit komisyonu Sason ilçe köy ve mezralarında dünden itibaren çalışmalara başladı. Tarım İl Müdürü Abdullah Akın, dolunun hasar verdiği ekili alanlar ile bağ, bahçe ve çilek tarlalarında iki ekibin dünden itibaren çalışmalara başladığına dikkat çekti. (Halid Coşkun-İLKHA)