Siyonist işgal yönetimi tarafından Kudüs`ten Ramallah`a uzaklaştırılan Kudüs milletvekili Ahmed Atvan, Ramallah`ta Mısır Büyükelçisi Yasir Osman ile bir araya geldi.

Atvan, Mısır Büyükelçisi`ne Siyonist işgal yönetiminin ve cezaevleri idaresinin Mısır`ın gözetiminde yapılan ve esirlerin açlık grevini bitiren anlaşmayı çiğnemesi hakkında bilgi verdiğini söyledi.

Mısır Büyükelçisi`yle görüşmesinde esirlerin idari hapis cezalarının uzatılması konusunu ele aldığını belirten Atvan, Siyonist işgal yönetiminin esirlerle yaptığı anlaşmaya uymadığını ve verdiği sözü çiğnemeye devam ettiğini bildirdi.

Mısır`dan Siyonist işgalcinin idari hapis cezalarını keyfi bir şekilde uzatmasına karşı müdahale etmesini ve işgal rejimini anlaşmaya uymaya zorlamasını isteyen Atvan, özellikle esir milletvekillerinin idari hapis cezalarının uzatılmasının Mısır`ın yürüttüğü uzlaşı çabalarına da darbe vurduğunu ifade etti.

Mısır`ın Filistin uzlaşısı konusunda oynadığı rolü ve Filistinli grupların toplantılarına ev sahipliği yapmasını öven Atvan, uzlaşı konusunda pratikte Filistin halkının da olumlu sonuçlarını hissedeceği adımların atılması gerektiğini belirtti.

filistinhaber