MERSİN-Bursa`da ilkokula inançlarından dolayı başörtülü giden ve çocuklarını bu konuda destekleyen Aziz Kayalık ve Mehmet Polat isimli iki öğrenci velisine, Bursa 15. Asliye Ceza Mahkemesince "Çocuklarını okula başörtülü gönderdiklerin ve memurların görevlerine engel oldukları gerekçesi ile" toplamda 3 yıl 2 ay ve 10 günlük hapis cezası vermesine Tesettür Seferberliği Platformu sert tepki gösterdi.

Tesettür Seferberliği Platformu Başkanı Salih Demir tarafından yapılan açıklamada, bir an önce bu hukuksuzların önüne geçilmesi istedi.
 

"Karar Keyfi Ve Hukuksuzdur"

Öğrenci velileri hakkında herhangi bir şikayet olmamasına rağmen mahkemenin keyfi karar verdiğini söyleyen Demir şunları söyledi: "Bu gün Bursa`da görülen davanın sonunda velilerin avukatlarından aldığımız bilgiye göre, verilen karar tamamen keyfi ve hukuksuzdur. Öğretmenin, okul müdürünün ve 2 görevli memurun, öğrenci velileri olan Aziz Kayalık ve Mehmet Polat tarafında kesinlikle, hiçbir şekilde hakarete uğramadıklarını, görevlerine engel olunmadıklarını, velilerin hiçbir şekilde hukuka aykırı davranmadıklarını, sadece kızlarının örtülü okula göndermek istediklerini ve kızlarının eğitimlerinin aksamaması için talepte bulunduklarını mahkeme heyetine söylemelerine rağmen, ceza verilmiş, ve mahkemenin hakimi de ` ben hakimim ve bunlar tahminlerime göre suçludurlar` diyerek, niyet okumalarla keyfi yorumlarla, öğrenci velisi Aziz Kayalık ve Mehmet Polat`a toplamda 3 yıl 2 ay 10 gün ceza vermiş ve Yargıtay ne yaparsa yapsın demiş. Evet büyük bir hukuk skandalı ile karşı karşıyayız."

Verilen ceza kararları ile emsal teşkil edilmek istenildiği söyleyen Demir, "Önce Antep`te, sonrada Bursa`da haksız ve hukuksuz bir şekilde karar verilmiştir. Bu kararlar ile emsal teşkil edilmek isteniyor. Bu nasıl bir hukuk devleti, her yerde hukuktan bahseden Başbakan ve hükümet yetkilileri bunu görmüyorlar mı? Bu masum insanlara cezalar yağdırılırken, Başbakan ve Hükümet yetkilileri bu insanlara neden kör, sağır ve dilsiz kesiliyor. Yeter artık bu hukuksuzluklar bir an evvel durdurulsun. Böyle bir hukuk anlayışı olamaz. Cumhurbaşkanını, Başbakanını ve tüm Bakanları, Milletvekillerini, yargıyı, göreve, vicdana ve izana davet diyoruz." dedi. (A.Hakim Kurt-İLKHA)