BATMAN- Kozluk\'ta eski Devlet Hastanesi\'nin kent merkezinden taşınması esnafı iş yapamaz duruma getirdi. İflas etme noktasına gelen esnaflar oluşturdukları İkna Ekibi ile haklarını aramaya başladı.

 

Kozluk çarşı esnafı için hayati önem arz eden resmi dairelerin çarşı merkezinden Üçyol bölgesine taşınmasına tepkiler gün geçtikçe artıyor. Geçtiğimiz hafta çarşı esnafının bir araya gelerek istişare toplantısı yapmasından sonra alınan karar gereği oluşturulan İkna Ekibi, ilk olarak Kozluk Kaymakamı Emrah Yılmaz ile görüştü.

 

Kaymakamdan olumlu tepki alan İkna Ekibi, daha sonra esnaflar arasında bir imza kampanyası başlatarak yaşanan ayrımcılığın kısa sürede sona ermesi için çalışmaların start verdi.

 

Konuyla alakalı İlke Haber Ajansına açıklamada bulunan İkna Ekibi\'nin başkanı ve aynı zamanda Kozluk Esnaf Sanatkarlar Odası Başkanı Esat Tunç, \"Bizler geçen hafta oluşturduğumuz ikna ekibi ile çalışmalarımıza ara vermeden devam ediyoruz. İlk olarak kaymakamımız Emrah Yılmaz ile bir görüşmemiz oldu ve bu görüşme olumlu bir şekilde neticelendi. Daha sonra esnaf arkadaşlarla bir imza kampanyası başlattık inşallah başlattığımız bu kampanya hayırlı olur\" dedi.

 

Tunç, yeni kaymakamlık binasının çarşıda yapılması için bir kroki hazırladıklarını belirterek, \"İnşallah topladığımız imzalar ile birlikte bu krokiyi de gerekli mercilere sunmak suretiyle bu sorunun çözüm yollarını arayacağız\'\'ifadelerini kullandı. (İsmail Tufan-İLKHA)