ŞIRNAK- AK Parti Şırnak İl Kongresi bugün kapalı spor salonunda yapıldı. Şırnak İl kongresine katılmak üzere gelen Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehmet Mehdi Eker, burada bir konuşma yaptı. Eker, konuşmasında Kürt sorununun çözümüne değindi.

 

Bize Rehberlik Yapmalarına İzin Vermeyeceğiz
Bakan Eker, \"Onların demokratikleşme programımızı, barış ve kardeşlik projemizi hayata geçirmemize engel olmalarına fırsat vermeyeceğiz. Onların bize bu alanda rehberlik yapmasına, yanlış adımlarla, yanlış uygulamalarla, saldırılarla, cinayetlerle, katillerle bize rehberlik yapmasına fırsat vermeyeceğiz. Biz doğru bildiğimiz istikamette ve hak için, adalet için yürümeye devam edeceğiz. Çünkü bizim için bu topraklarda yaşayan Kürt, Türk, Arap, Çerkez kim varsa hepsi bizim kardeşimizdir. Hepsi bizim için birdir\" ifadelerini kullandı.

 

Ali Kılınç\'a Kurşun Sıkanları Nefretle Kınıyoruz
\"Eğer meydanlarda bizi yenemiyorlarsa, sandıklarda bizi yenemiyorlarsa kumpaslar kuruyorlar. Yeraltı örgütleri kuruyorlar. Daha olmasa dağdan, ovadan, bayırdan gelip kardeşlerimizi kurşunluyorlar. Kardeşlerimizi kaçırıyorlar.\" diyen Eker, \"AK Parti kardeşlik projesinden, demokratik açılımdan asla ve asla vazgeçmiş değildir. Bundan sonraki süreçte de bu devam edecektir. Dolaysıyla bir kere daha sizlerle beraber, bir kardeşiniz olarak bu bölgenin bir evladı olarak, anadili Kürtçe olan bir kardeşiniz olarak ta bunu söylüyorum. Biz bu uygulamalarımızı bu projelerimizi elbette sürdüreceğiz ve devam ettireceğiz. Bundan hiç kimsenin asla şüphesi olmasın. Bunun için Ali Kılınç kardeşimize kurşun sıkanları, onların arkasındaki zihniyetleri bilinenleri ve bilinmeyenleri huzurunuzda nefretle kınıyoruz. Onların yolu yol değildir. Onların işi iş değildir. Bununla Kürtlere asla bir faydaları dokunmayacaktır. Sadece döktükleri kanda boğulacaklardır. Bu kan onların felaketi olacak. Bizim değil.\" dedi.

 

Kılınç Ailesi Ziyaret Edildi
AK Parti Şırnak İl Kongresindeki konuşmasının ardından Bakan Eker, Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Tanrıverdi, İstanbul Milletvekili Nurettin Nebati, Şırnak Milletvekili Mehmet Emin Dindar ve Şırnak Valisi Vahdettin Özkan ile birlikte bir süre önce öldürülen Ak Parti Şırnak İl Başkan Yardımcısı Ali Kılınç\'ın evine giderek taziye ziyaretinde bulundu. Ali Kılınç\'ın kızkardeşi Ayşe Kılınç, ağabeyinin katillerinin bir an önce bulunmasını istedi. Şırnak\'ta çarşıda gezerek vatandaşlarla da görüşen Bakan Eker ve beraberindekiler daha sonra, Ali Kılınç\'ın mezarını ziyaret ederek dua etti. Mezarlık ziyaretinden sonra Ak Parti Şırnak İl yöneticileriyle bir toplantı gerçekleştirildi.

 

Yeni Başkan Belli Oldu
AK Parti Şırnak İl Başkanlığı için kongrede tek aday listesiyle giren Mehmet Demir, Şırnak Ak Parti İl Başkanı oldu. (Emcet Yalçın-İLKHA)