SAKARYA-Sakarya Adalet Girişimi Başörtüsü Platformu\'nun 351. Hafta basın açıklamasını Vahdet Vakfı Sakarya Temsilciliği gerçekleştirdi. Platform adına açıklamayı okuyan Yunus Aslan, \"Üzülerek belirtelim ki, ülkemiz kızının eğitim hakkını arayan annelerin 2 yıl, 6 ay hapse mahkûm edildiği, üniversitelerinde profesörlerin, Turist Ömer gibi elinde fotoğraf makinesiyle okul girişlerinde başörtülü öğrencilerin resmini çekerek fişlediği bir ülke haline geldiğini söyledi.

 

Aslan basın açıklamasın devamında, \"İktidarda olan bir partinin Kadın Kolları\'nca, sivil anayasa çalışmalarına katkıda bulunmak üzere başörtüsüne kamusal alanda özgürlük sağlanması için Meclis Başkanlığı\'na sunduğu raporda: \'başörtüsünün simge teşkil ettiği… Bu sebeple de yargıçlık, öğretmenlik ve emniyet görevlisi gibi meslekler istisna tutularak başörtüsü sorunu aşılabilir…\' gibi, garip ve mantık dışı tekliflerin yapılabildiği, yine Anayasal söylem içine, \'eşcinseller…\' ifadesinin mutlaka konulması gerektiğinin ısrarla savunulduğu gariplikler ülkesi haline gelmiştir\" dedi.

 

Basın açıklamasında yeni anayasada vesayetçi anlayıştan mutlaka kurtulmak gerektiği belirtilerek, \"Bugün, Türkiye\'de birçok şeyler değişmeye başladı, pek çok şey tartışmaya açıldı. Fakat ne yazıktır ki gerçek bir Sivil Anayasa\'nın hazırlanması önündeki bir takım engeller hâla değişmedi ve tartışmaya açılamadı. Mevcut Anayasa\'daki, \'değiştirilemez, değiştirilmesi teklif dahi edilemez\' maddeleri hâla yerini korumaktadır. Bu handikaplar aşılmadıkça gerçek bir Sivil Anayasa yapılması düşünülemez. Her zaman olduğu gibi yine tekrar ediyoruz ki, özgürlüklerin önündeki en büyük engel darbe anayasalarıdır. Tüm darbeler halka ve onların talep ettikleri fikir, inanç ve ifade özgürlüğüne karşı yapılmıştır. Artık, sanırız; kurtuluşumuz için vesayet anayasalarından, darbe anayasalarından kurtulmanın zamanı gelmiştir.\" denildi..

 

Açıklama Uludere katliamıyla ilgili faillerin çıkarılması çağrısı yapılarak \"İdarecilerimizin Allah\'tan korkmalarını, hesap gününü düşünmelerini ve failleri saklayarak suç ortağı olmamalarını istiyoruz.\" ifadeleri kullanıldı. (Hamza Toprak - İLKHA)