BATMAN- Batman Hak ve Özgürlükler Platformu ve Mustazaflar Cemiyeti`nce Batman`da düzenlenen kitlesel basın açıklaması saat 13.45`te Sanat Sokağında yapıldı.
 
Basın açıklamasına kapatılan Mustazaf Der`in Van Şube Başkanı Av.Mehdi Oğuz ve İstanbul Şube Başkanı Said Şahin`in yanı sıra çok sayıda STK temsilcisi ile binlerce kişi katıldı. Mustazaf Der heyeti, Batman girişinde yüzlerce araçlık konvoy tarafından büyük bir sevinç ile karşılandı. Alana gelen Mustazaf Der heyeti, "Zalimler İçin Yaşasın Cehennem" sloganlarıyla karşılandı.
 
Mustazaf Der Tabela Derneği Değildir
Basın açıklaması Molla Beşir Şimşek Hoca`nın Kur`an`ı Kerim tilaveti ve meali ile başladı. Daha sonra söz alan kapatılan Mustazaf Der`in Van Şube Başkanı Av.Mehdi Oğuz, Mustazaf Der`in 2004 yılında Üstad Bediüzzaman`ın çizdiği yol haritası doğrultusunda fakirlik, cehalet ve ihtilaflarla mücadele etmek için yola çıktıklarını belirtti. Mustazaf Der`in yaptığı hayırlı hizmet ve çalışmalarından dolayı saldırılara uğradıklarını ve yapılanların Cumhuriyet tarihi boyunca yapılanların devamı olduğunu söyledi. Oğuz, Türkiye`nin farklı yerlerindeki derneklerine 50`nin üzerinde saldırı yapıldığını ve Yüksekova Şube Başkan Yardımcısı Ubeydullah Durna`nın vahşice katledildiğini belirterek, "Hizmetlerimizi engellemek için çeteleri üzerimize saldırttılar. Peki, güvenlik görevlileri ne yaptı? Faillerin hiçbirini yakalamadı. Aksine üyelerimize cezalar verildi" ifadelerini kullandı.
 
Yapılan saldırılara karşı Mustazaf Der`in sağduyulu davranıp oynanmak istenen oyunu boşa çıkardığını dile getiren Oğuz, "Oyunları tutmayınca Mustazaf Der`i kapattılar. Allah`ın izniyle bu oyunlarını da boşa çıkaracağız".dedi. Oğuz son olarak, Bu zulümlerin yeni olmadığını, Cumhuriyet tarihi boyunca yapılanların aynısı olduğunu, İslama ve Müslümanlara savaş açanların muvaffak olmayacağını belirterek, Mustazaf Der`in tabela derneği olmadığını halkın içinden geldiğini ve misyonunun devam edeceğini kaydetti.
 
Bu Zulümler Bu Ülke Tarihinde İlk Değildir
Av.Mehdi Oğuz`dan sonra söz alan kapatılan Mustazaf Der`in İstanbul Şube Başkanı Said Şahin, Mustazaf Der`in kapatılması ve Güllü Çevik`e hapis cezası verilmesinin zulüm olduğunu belirterek, "Bu zulümler bu ülke tarihinde ilk değildir. Cumhuriyet tarihinin sermayesi zulüm olan bir tarihtir. Dedelerimiz, babalarımız ve bizler bu zulmü yaşadık. 28 Şubat`ta İslamla savaşan idarecilerin Müslümanlara karşı sürek avı başlattıklarını gördük" şeklinde konuştu.
 
Bu ülkede ezanların susturulduğunu, camilerin kapatıldığını anlatan Şahin, "Bunlar toplumu dinsizleştirme ve ahlaksızlaştırma projeleridir. Bugün de bu projeler topluma uygulanmak isteniyor. Mustazaf Der dini ve kardeşliği toplumda yaygınlaştırmak istediği ve bu misyonu taşıdığı için kapatıldı" dedi.
Peygamberimizin buyurduğu gibi toplumda öneme sahip iki sınıf insan olan alim ve idarecilerin durumuna değinen Şahin, "Geçmişte din düşmanı idareciler alimlerimizi asarak toplumu bu şekilde ifsat ettiler. Bugün de Mustazaf Der`i kapatarak İslami eğitimi kaldırmakla alimlerin önü tıkanıyor" ifadelerini kullandı.
 
Daha sonra Batman Hak ve Özgürlükler Platformu Sözcüsü ve Mustazaflar Cemiyeti Genel Başkanı Abdurrahman Cens basın açıklamasını okudu. Sık sık tekbirlerin getirildiği basın açıklamasında "İslami Çalışma Engellenemez, Zalimler İçin Yaşasın Cehennem, Üzülme Gevşeme Allah Bizimle, "şeklinde sloganlar atıldı, "Selam sana Mustazaf, küfür olur bertaraf" , "Susmayacağız susturamazsınız" şeklinde yazılı pankartlar açıldı.
 
"Bizler Bu Zulümlere Garip Değiliz"
İlk Peygamberden son Peygambere ve günümüze kadar, yeryüzünde adaleti ve hakkı isteyen, zulmün bitmesini ve mustazafların insanca bir hayat sürmesini dileyen bütün Müminlerin susturulmak ve yok edilmek istendiğini belirten Cens, "Bizler bu dertlere yabancı değiliz. Bizler bu zulümlere garip değiliz. Çünkü zalimlere, kendilerinden önceki zalimlerden zulüm ve vahşet, Müminlere ise mazlumiyet, sürgün, hapis ve Şehadet miras kalmıştır" dedi.
Basın açıklaması için toplanmalarının üzüntüden dolayı olmadığını, yapılan haksızlığı, uğranılan bu mazlumiyeti halka şikâyet etmek için toplandıklarını dile getiren Cens, "Bizler; devletin derinlerine oturmuş yandaş yargıyı, fesad medyasını ve vazifesi insan onurunu korumak ve vatandaşlarını kollamak olan kimilerinin, halka ihanet içinde olduklarını ifşa etmek için toplandık" şeklinde konuştu.
 
Yeni Sürecin Heyecanı İçindeyiz
Cens, Mustazaf-Der`in kapatılmasıyla mahzun olmadıklarını, tam aksine bu kapanmadan sonra başlayacak yeni sürecin heyecanı içinde olduklarını vurgulayarak, Yüce Allah, kendi rızası için hizmet eden kullarının gayretini boşa çıkarmayacaktır inşallah! Bizler iman etmişiz ki, her zorluğun ardında bir ferahlık vardır, her kışın sonunda mutlaka bahar vardır. Mustazaf-Der`in kapatılması bir milattır, yeni bir devrin başlangıcıdır" ifadelerini kullandı.
Türkiye`deki tüm şubelerinin hukuksuz bir şekilde kapatılması ve bunun Yargıtay tarafından onanmasıyla Türkiye`de hukukun bir kez daha ayaklar altına alındığına dikkat çeken Cens, "Mavi Marmara`da 9 vatandaşını katleden teröristlere "kahrolsun israil" diyen vatandaşlarını gözaltına alıp dava açan bir zihniyetten ne beklenebilir ki?" sorarak tepki gösterdi.
 
Cens, Mustazaf-Der`in yaptığı hayırlı hizmet ve çalışmalarla isminin altın ve elmaslarla yazılmasını hak ettiğini ancak şapka takmadığı için yüzlerce Müslümanı idam eden, camileri ahıra çeviren, ezanı Türkçeleştiren, âlimleri darağaçlarında sallayan bir zihniyetten farklı bir şey beklenemeyeceğini kaydetti.
 
Kapılarına Kilit Vurabilirler Ama Kalplere Nasıl Kilit Vuracaklar?
Bir kalbe zorla bir sevgiyi koymanın mümkün olmadığını ve bir kalpten zorla bir sevgiyi çıkarmanın da mümkün olmadığını dile getiren Cens, "Dernekleri keyfi sebeplerle kapatabilirler, kapılarına kilit vurabilirler ama kalplere nasıl kilit vuracaklar? O teveccühü, o sevgiyi halkın gönlünden nasıl söküp atacaklar?" diye sordu.
 
Mustazaf-Der Camiasını halkın gözünden düşürmek için birçok kanaldan kirli bir mücadele yürütüldüğünü ve zulüm planlarını, iftira ve komploları uygulamakla görevli karanlık yapılanmalar olduğuna dikkat çeken Cens, "Yargı üzerinden Müslümanlara yönelik zulümler ve operasyonlar devam ediyor. Maalesef bu ülkede derin yapılar İslam düşmanlığından bir türlü vazgeçmediler. Türkiye`de Müslüman insanlara yapılan haksızlıkları, işkenceleri, cinayetleri ve zulümleri burada anlatmakla bitiremeyiz" dedi.
 
Türkiye Artık Bu Tahammülsüzlükten Kurtulmalıdır
Bu ülkede pek çok dernek ve pek çok partinin kapatılmasına rağmen değişen hiçbir şey olmadığını belirten Cens, "Türkiye artık bu tahammülsüzlükten kurtulmalıdır. Halkıyla barışık olmalı, çok sesliliğe alışmalıdır. Hukuksuzlukla hiçbir yere varılamayacağını artık herkes kabul etmelidir. Bugün artık hiç kimse; dernek kapatarak, parti kapatarak Müslümanları susturabileceğini sanmasın! O günler artık geride kaldı! Mustazaf-Der kapatılmış olabilir ama hayırlı hizmetleri devam edecektir. Dernek kapatıldı diye Mustazaf-Der camiası, mazlum halkımızı bir başına bırakmayacaktır. Mustazaf-Der, Allah-u Teâlâ`nın yardımı ile halktan aldığı teveccüh ve kararlılıkla yoluna devam edecektir" şeklinde konuştu.
 
Açıklamanın sonunda Cens, "Kurulduğu günden bu yana topluma ve toplumun değerlerine hizmet amaçlı çalışmalarda bulunan, hiçbir şekilde şiddete prim vermeyen ve yaralanan ve öldürülen üyelerine rağmen sağduyulu hareket ederek provokasyonları boşa çıkarmış olan Mustazaf-Der`in gülünç nedenlerle kapatılma kararını, Gaziantep`te kızının eğitim hakkını arayan Güllü Çevik bacımıza verilen hapis cezasını ve Osmaniye emniyetinden birkaç işgüzar polisin Mustazaf-Der Osmaniye Şube Başkanına yaptığı kötü muameleyi şiddetle kınıyoruz. Hükümeti, bu haksızlıklara dur demeye ve müdahil olmaya çağırıyoruz" ifadelerini kullandı. (Muhyeddin Beyca, M.Sait Çelik, Halid Coşkun-İLKHA)