AĞRI - Kapatılan Mustazaf Der`in Ağrı Şubesi üye ve gönüllüleri, dernekleri kapatılmasına rağmen yüklendikleri misyon gereği fakir ve muhtaç vatandaşlara yardım etmeye devam ediyor.
 
Fakir ve muhtaç ailelere gıda yardımında bulunan kapatılan Mustazaf Der`in üye ve gönüllüleri , "Derneklerimiz kapatılsa da bakmakla mesul olduğumuz bu ailelere yardımlarımız sürecektir." dediler.
 
"Derneğimiz Kapatılsa da Halkımıza Hizmet Etmekten Vazgeçmeyeceğiz"
Yaklaşık 35 aileye gıda yardımında bulunan kapatılan Mustazaf-Der üyeleri, "Yardımda bulunduğumuz ailelerin birçoğu evlerinde pişirecek sıcak bir çorba dahi bulamıyorlar. Biz bu ailelere yardım ettiğimiz için derneklerimiz kapatılıyor. Halkımız Mustazaf-Der`i biliyor, fakir ve muhtaç ailelere yaptığı yardımlarla ve on binlerin katılımıyla düzenledikleri Kutlu Doğum programlarıyla tanıyor. Derneklerimiz kapatılsa bile halka hizmetten asla vazgeçmeyeceğiz. Biz Hakka hizmet için halka hizmet ediyoruz."dediler.
 
Yapılan yardımlarla ilgili bir açıklama yapan Evren Kılıçarslan, "Bizler "Mallarını gece ve gündüz, gizli ve açık hayra sarf edenler var ya, onların mükâfatları Allah katındadır. Onlara korku yoktur, üzüntü de çekmezler." Bakara Suresi 274. Ayeti kendimize düstur edindik. Bu ayet ışığında fakir ve muhtaç ailelere yardımlarımız her ay düzenli olarak devam edecektir. Bizler bu yardımları hayırsever vatandaşların destekleri ile gerçekleştiriyoruz." Şeklinde konuştu.

"Biz köprü vazifesi olarak bu yardımları mağdurlara ulaştırıyoruz" diyen Kılıçarslan, Mustazaf Der`in kapatılması hakkında şu değerlendirmede bulundu:
"Malumunuz geçtiğimiz haftalarda derneğimizin kapatılması Yargıtay tarafından onanmış ve derneğimiz kapatılmıştır. Derneğimizin kapatılması ile her şeyin biteceğini sananlar yanılıyorlar. Bizler Hakka hizmetten asla vazgeçmedik vazgeçmeyeceğiz. Gittiğimiz, yardım ulaştırdığımız her aileye mağduriyetimizi anlatıp ve bu hayırlı hizmetleri yapmaya gönüllü olduğumuz için derneğimizin kapatıldığını anlatıyor ve kendilerinden sadece dua istiyoruz."
 
Mustazaf Der gönüllülerinin yardım ettiği bir Afgan ailenin hali ise, yürek burktu. Türkçe bilmeyen ailenin kaldığı evin 5 gün içerisinde boşaltılmasının istendiği , ailenin perişan halde olduğu ve sığınacakları bir yerin olmadığı öğrenildi. (M.Emin Mağlay - İLKHA)