ŞANLIURFA- Merkezi Şanlıurfa`da bulunan İnsani Hak ve özgürlükler Platformu üyesi Ensar Der, yaptığı kitlesel basın açıklaması ile Mustazaf Der`in kapatılmasını ve Güllü Çevik`e verilen hapis cezasını protesto etti.
 
Ensar Der binası önünde düzenlenen kitlesel basın açıklamasını Muhammed Aymelek okudu.
 
STK`lar Çağdaş Dünyanın Temelini Oluşturmaktadır
Halkın yönetime ortak olduğu devletlerde, yönetimin başarısının, toplumun temsil oranına bağlı olarak ölçüldüğünü ifade eden Aymelek, "Temsil oranının yüksekliği ya da düşüklüğü yönetimdeki yapının başarısında temel göstergedir. Sivil toplum kuruluşları çağdaş dünya sisteminin temelini oluşturmaktadır.Toplumun sivilleşemediği yerde halk yönetiminden kesinlikle bahsedilemez. STK`ların işlev görmediği ya da yeterince işlev görmediği toplumlarda devlet tek yanlı karar alır, toplumun beklentilerini ve ihtiyaçlarını dikkate almadan uygulamaya koyar." dedi.
 
Türkiye`de özellikle askeri darbelerin, topluma yön verdiğini ve toplumu inandığı değerlerinden uzaklaştırdığını belirten Aymelek, "En son yaşanan 28 Şubat darbesinde de böyle olmuştur. Anlaşılmasında güçlük çektiğimiz ve bir Sivil Toplum Kuruluşu olarak tedirgin olduğumuz mesele ise, toplumun değerlerini hesaba katmayan, bu darbeci zihniyetlerin yargılandığı bir zamanda, toplum tarafından benimsenmiş STK`lara kilit vurulmasıdır." İfadelerini kullandı.
 
"Halkla iç içe olan, halkı daha yakından tanıyan ve halktan doğan kimi STK`lar, çeşitli sebeplerden dolayı değerlerinden uzaklaşmış toplumu, hayırlı amellere yönlendirmeyi ve kötülüklerden sakındırmayı hedef edinmiştir." diyen Aymelek, "İsmini, yaptığı hayırlı işlerle, yardımlarla, toplumun kaybedilmiş ya da terk edilmiş değerlerini yeniden, topluma kazandırmakla ve bilhassa düzenlediği etkinliklerde yüz binlerce insanı bir araya toplamakla duyuran Mustaz`af der`i, bahse konu olan, topluma faydalı ve toplumu bilinçlendirici STK`lardan bir tanesi olarak görmekteyiz."dedi.
 
"Güllü Çevik`i Cezalandıranları Kınıyoruz"
Basın açıklamasında anne Güllü Çevik`e verilen hapis cezasınada değinen Aymelek şu ifadeleri kullandı: "Gaziantep`te başörtülü okumak isteyen, Şüheda Çevik adlı kızın bu isteğinden dolayı okula alınmaması ve kızının hakkını arayan, Güllü Çevik adlı annesine bu hak arayışından dolayı 2 yıl 10 ay hapis cezası verilmesi de, kamuoyunda tereddütlere yol açmakta ve mazlum halkımızı düşüncelere sevk etmektedir. Çocuklarımızı inandığımız değerlerimizden uzaklaştırmaya çalışan ve değerlerimize sahip çıkan Güllü Çevik adlı anneyi cezalandıran, art niyetli bu insanları da kınıyor, hatalarından dönmelerini arzuluyoruz.
 
"10 Yıldır İktidarda Olanları Hakka ve Halka Şikayet Ediyoruz"
Özellikle mütedeyyin halkın oylarıyla 10 yıldır iktidarda olan ve bu mazlum halka yapılanları bir türlü görmeyen ya da bu yapılan haksızlıkları duymak istemeyen yöneticileri de hakka ve halka şikâyet ediyor, bir an önce bu konulara duyarlılık göstermelerini onlardan bekliyoruz.
 
Yapılan bu tutarsız ve hukuksuz yargılamaları, bu ülkeyi yönetenlere…. Bu olup bitenleri işiten ve izleyen halka… Ve hiç şüphesiz Her şeyden haberdar olan yüce Allah` a şikayet ederek kınıyor, yapılan bu zulme duyarlı olunmasını, erdem ve gayret sahiplerinden temenni ediyoruz."

(Mustafa Kaynak-İLKHA)