ERZİNCAN- Erzincan Müftülüğü tarafından \'ailede huzur nasıl sağlanır\' konulu bir konferans düzenlendi. Evli çiftlerin yoğun katılımıyla gerçekleşen \'ailede huzur nasıl sağlanır\' konferasında, Zekeriya ve Saliha Erdim çiftleri konferansı birlikte sundular. Özellikle aile içi iletişimsizliğe ve iletişimsizlikten çocukların olumsuz olaraknasıl etkilendiğine değinen Erdim çifti, kendi evliliklerinden örnekler verdiler.

 

Zekeriya Erdim, Peygamber Efendimiz (sav)\'in hadisine işaret ederek anne-babaların çocuklarına verebilecekleri en büyük mirasın ahlak olduğunu dile getirdi. Erdim \"Çocuğunuz Türkiye\'nin en iyi üniversitesini okuyor olsa veya en yüksek makamlara sahip de olsa Peygamber Efendimiz (sav)\'in ahlakından habersiz bir yaşam sürüyorsa bu onu hem bu dünyada hem de ahrette mutsuz edecektir\" dedi.

 

Peygamber\'den Daha İyi Örnek Yoktur

 

Peygamber Efendimiz (sav)\'in mükemmel bir örnek olduğunun altını çizen Zekeriya Erdim, \"O\'ndan daha iyi bir örnek yoktur. Eğer sizler aile olarak O\'nu kendinize örnek almayıp, Peygamber Efendimiz (sav)\'in güzel ahlakını çocuklarınıza yansıtamazsanız yarın çocuklarınız da evlendiğinde kendi çocuklarına O\'nun o eşsiz örnekliğini aktaramayacaklar ve bu şekilde bir toplum Peygambersiz büyüyecektir\" dedi.

 

Zekeriya Erdim\'den sonra sözü alan Saliha Erdim, \"Çocuklarınızın kalbine Allah (cc) sevgisi ve Allah (cc) korkusunu yerleştirebilirseniz, ileride evlendiklerinde aile hayatında hiçbir sıkıntı çekmeyeceklerdir. Zira Allah\'ı seven ve O\'ndan korkan bir kul, O\'nun razı olacağı bir hayatı yaşamaya gayret eder. Her çocuk kendi ailesini örnek alır. Eğer sizler iyi bir örneklik teşkil etmezseniz, gelecekte onların aile hayatlarını karartabilirsiniz\" dedi.

 

Evlenmede Önce Dikkat Edilecek Dört Husus

 

Evlenmeden önce eş seçimine de değinen Saliha Erdim, \"Eş seçerken şu dört hususa dikkat edin: samimi bir dindar olması, asil olması, akıllı olması ve merhamet sahibi olması sizler için birer kriter olsun. Maddi sıkıntılar her türlü aşılır fakat bir insan bu dört husustan yoksun ise zengin de olsanız mutlu olamayacaksınız\" ifadelerini kaydetti.

 

Zekeriya ve Saliha Erdim çifti altı çocuklarının olduğunu dile getirerek, \"Çok çocuk yapmaktan korkmayın. Her çocuk evlilik konusunda biraz daha tecrübe sahibi olmanızı sağlıyor. Ayrıca onları Allah\'ın razı olacağı bir şekilde büyütürseniz, mahşerde sizler için belki bir şefaat olacaktır. Çünkü anne ve babalar çocukların yaptıkları her hayırdan nasipdardırlar\" dedi. (Mesut Gözlü/Erzincan)