VAN - Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) 6. başvurularının, 11.06.2012 - 09.07.2012 tarihleri arasında kabul edileceği bildirildi.
Van'da tarım sektörü ve kırsal alanda faaliyet gösteren üreticilerden, gerek mevcut işletmeleri gerekse yeni girişimleri için, projeleri karşılığında ve sözleşmelerine uygun olarak destekte bulunmak üzere, ilk dönemde, uygun görülen projeler için; Et üreten tarımsal işletmelere yüzde 60-65 oranında, Et ve Et Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanması, Su Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanması, Yerel Ürünlerin Desteklenmesi, Kırsal Turizm ve Kültür Balıkçılığı desteklerinde ise yüzde 50 oranında hibe sağlanması kararlaştırıldı.
TKDK tarafından yapılan bir basın bildirisinde projelerin kabul edilmesinin teknik olarak iyi hazırlanmış uygun projelerin sunulmasına bağlı olduğu ifade edilirken, bu noktada gerek potansiyel faydalanıcıların gerekse proje danışmanlarının başvuru paketlerini hazırlarken gereken özeni göstermeleri, başvuru çağrı rehberleri, teklif alma kuralları, vb. bilgilendirme dokümanlarını iyi incelemeleri ve bu süreçte kurumla yeterli irtibatı kurmaları konusunda dikkatli olmaları gerektiğine vurgu yapıldı.
Bildiride devamla "Söz konusu bilgilendirme materyaline ve Programımız ve Kurumumuzla ilgili her türlü bilgiye www.tkdk.gov.tr adresinden ulaşılabilir. Ayrıca cevaplanmasını istenen her türlü soru, gerek yüz yüze, gerek 444 85 35 numaralı telefonlardan gerekse web sitemiz aracılığıyla TKDK Yardım Masası Hattına yönlendirilmelidir" denildi.
"Çağrı ve başvuru kabul dönemi boyunca Koordinatörlüğümüz tarafından il ve ilçe düzeyinde tanıtım faaliyetleri yürütülecektir" denilen bildiride, "Tanıtımlarda projelere ilişkin teknik bilgilendirmeler yapmakla birlikte çağrı ilanından mümkünse tüm üreticilerimizin haberdar olması hedeflenir. Bu anlamda paydaş kurumlarımız olarak yerel basının işbirliğini son derece önemsemekteyiz" denilerek konudan haberdar olmanın önemine değindi.
Ayrıca bildiride uygulanacak olan TKDK, IPARD programı ile Tarım sektöründeki yatırımların artırılmasını, tarım-sanayi entegrasyonuna katkı sağlanmasını, Avrupa Birliği standartlarında üretim yapan işletmelerin sayınsının artırılmasını, kırsal alanda yeni iş imkânları oluşturulmasını, tarım ve kırsal nüfusun gelir düzeyinin yükseltilmesini ve yaşam koşullarının iyileştirilmesini; bunun sonucunda da tarım sektörümüzün, verimliği yüksek, dünya standartlarında üretim yapan, küresel düzeyde rekabet gücüne sahip ve sürdürülebilir bir sektör haline gelmesi hedeflemektedir denildi. (Fikret Özkan - İLKHA)