BİNGÖL- Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, AK Parti Bingöl Milletvekili Prof. Dr. Eşref Taş ile birlikte Bingöl için eğitim alanında ve diğer alanlarda yatırım çalışmalarının takibini sürdürdüklerini belirterek, Bingöl merkezde Zihinsel Engelliler Okulu yapılacağını açıkladı.

 

Bakan Yılmaz, yaptığı açıklamada Bingöl İli Merkez İlçe Kültür Mah. Zihinsel Öğrenme Yetersizliği Olan Çocuklar Okulu İnşaatı ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi işlerinin 28 Haziran 2012 tarihinde saat 14.30'da TOKİ tarafından ihale edileceğini ifade etti.

 

Bakan Yılmaz, yapılacak olan Zihinsel Engelliler Okulu sayesinde Normal İlköğretime gidemeyen özürlü öğrencilerin, kendi emsalleri ve özür gruplarına göre eğitim göreceklerini, bu sayede hem çocukların eğitim ve öğretiminin aksamayacağını hem de sosyalleşmeleri ve akranlarıyla uyumunun sağlanmış olacağını söyledi.

 

Özel eğitime muhtaç öğrencilerimiz için ilimizde ilk kez kamu tarafından yapılacak bu okulun Bingöl'e hayırlı uğurlu olmasını dileyen Yılmaz, eğitim alanında yatırımların süreceğini ifade etti.

 

Bakan Yılmaz: "Bingöllü vatandaşlarımızın ve İslam âleminin mübarek üç aylarını ve Regaib Kandilini kutlar ve hayırlara vesile olmasını Cenab-ı Allah`tan (cc) dilerim" dedi.(Furkan Bingöl-İLKHA)