ADANA - Mustazaf Der`in kapatılmasının ardından örgütlenme özgürlüğü ihlal edilerek hukuk garabetine yol açtığı gerekçesiyle birçok ilde kitlesel basın açıklamaları yapılıyor. Kapatılan Mustazaf Der`in Genel Başkanı Av. Hüseyin Yılmaz ve beraberindeki heyet önce Şanlıurfa, ardından dün Gaziantep`te düzenlenen kitlesel basın açıklamasına katıldı.

 

Mustazaf-Der hakkında açılan kapatma davasının Yargıtay`ca onanması ve başörtülü kızının eğitim hakkını aradığı için Güllü Çevik`e verilen 2 yıl 6 ay hapis cezası bugün Adana`da kınanacak. Eyleme katılmak Gaziantep`ten konvoyla yola çıkan Av. Hüseyin Yılmaz ve beraberindeki heyet Adana`ya giriş yaptı.

 

Mustazaf Der heyeti, Kürkçüler Cezaevi mevkiinde Adana Mustazaf Der Şube başkanın yanı sıra çok sayıda İslami Sivil Toplum kuruluşunun başkan ve üyeleri tarafından karşıladı.

 

Adana 5 Ocak Meydanı`nda yapılacak kitlesel basın açıklaması saat: 15.00`te başlayacak. Basın açıklaması öncesi Kapatılan Mustazaf Der`in Genel Başkanı Av. Hüseyin Yılmaz`ın bir konuşma yapması bekleniyor.

(M. Salih Keskin/Ayhan Kaya - İLKHA)