BİNGÖL - Bingöl'ün Genç ilçesine bağlı Geyikdere köyünün yollarının kar yağışından buyana hiç açılmadığı ileri sürüldü. Geyikdere Muhtarı M. Emin Vargın şunları söyledi: "Kasım ayında yağan ilk karda yollarımız kapandı. Yağışın ilk günlerinde saman stoku yapmak istedik ancak yollar kapalı olduğu için saman götüremedik. Mezralar dâhil 80 hanemiz bulunuyor. Resmi olarak kışın dahi 280 nüfusumuz var. Bahar aylarında bu sayı 500'den fazla oluyor. Bunca insanın yaşadığı yerleşim yerinin aylardır ulaşıma kapalı olması hayret vericidir. Konuyu yetkili mercilere defalarca iletmemize rağmen köy yollarının açılması için herhangi bir çalışma yapılmadı."

Hayvanlarımızı Telef Olmaktan Kurtardık
Köyde yaklaşık 12 bin küçükbaş hayvanın olduğunu belirten Vargın,"Yol kapalı olduğu için aylardır hayvanlarımıza saman götüremiyoruz. Hayvanların telef olmaması için aylardır meşe yaprakları yediriyoruz. Allah yardım etti de hayvanlar telef olmadı. Yüzlerce insanın yaşadığı yerin yolu halen açılmaz mı?" şeklinde konuştu.

Yoğun kış şartlarında çeşitli bahanelerle yollarının açılmadığını söyleyen Vargın ancak bu bahanelerin artık ortadan kalktığını söyledi. Kimsenin bahane üretmemesi gerektiğini söyleyen Vargın, "İş makineleri sürekli keyfi olarak çeşitli bölgelerde çalıştırıldı. Yoğun kar yağışında bahaneleri kabul edebiliriz ama bugün hiçbir bahanede yok. Eğer bugün halen yolumuz açılmıyorsa bu düpedüz ayrımcılıktır." ifadelerini kullandı.

Kaymakam Bize Hizmet Vermiyor
Vargın, "8 yıldır Geyikdere köyünün muhtarıyım. Evet, yol ve köprü gibi bir takım hizmetleri aldık ancak halen 14 mezramızda su dahi yok. Genç Kaymakamlığı KÖYDES kapsamında köyüme hiçbir hizmet yapmadı. Aldığımız hizmetleri hep ilden aldık. Eğer Genç Kaymakamlığı bize hizmet vermeyecekse bıraksın Bingöl'e bağlanalım hizmeti de buradan talep edelim. Birçok köyde içme suyu olmasına rağmen ikinci defa onarım yapılıyor, bizim ise halen suyumuz yok." dedi. (Nihat Kanat-İLKHA)