BİNGÖL - Bingöl Valisi Mustafa Hakan Güvençer, özel bir İlköğretim Okulu'na ait "Çadır Facialarına Son" adlı Türkiye ikincisi olan Projeyi hazırlayan öğrenci Berken Rabun Ersöz, Fen ve Teknoloji Öğretmeni Cengiz Atçı, Okul müdürü ismet Aydın ve Bingöl Milli Eğitim Müdürü Yakup Sarı'yı makamında kabul ederek proje hakkında bilgi aldı.

Konuyla ilgili bilgilendirme yapan Okul Müdürü İsmet Aydın 8. Sınıf öğrencisi Berken Rabun Ersöz ve Fen ve Teknoloji Öğretmeni Cengiz Atçı'nın yanmayan çadır kumaşı elde ettiklerini söyledi.

Proje hakkında bilgi veren Berken Rabun Ersöz: "Bu benim eserim proje yarışmasına toplam 86 bin 234 proje başvurusu yapıldı. Bu projelerden bin 53 tanesi bölge sergilerine davet edildi. Bölge sergisine 3 projemiz katılmaya hak kazandı. Bölge Bilim Kurullarınca sergide en iyi 100 proje Ankara'ya davet edilmiştir. Okulumuz Milli Eğitim Bakanlığı ve TUBİTAK işbirliği ile gerçekleştirilen "Bu Benim Eserim" adlı Matematik ve Fen ve Teknoloji proje yarışmasına "Çadır Facialarına Son" adlı proje ile Ankara sergisine katılmış ve Türkiye ikincisi olmuştur. Ülkemizde çadır yangınlarından dolayı çok can kaybımız oldu. Yaptığımız araştırmalar neticesinde günlük hayatta kullandığımız bazı kimyasal maddeler kumaşa uygulandığında kumaş ile oksijenin temasını kesmektedir. Oksijen ile teması olmayan kumaşta yanma olayı gerçekleşmemektedir. Biz bu kumaşı çadır yapımında kullanırsak çadır yangınlarını önleyebiliriz" dedi.

Projeyi beğendiğini belirten Vali Güvençer, projeyi hazırlayan öğrenciye hediye vererek, öğrenci ve öğretmenleri tebrik etti. (Nihat Kanat - İLKHA)