BATMAN - Batman yerel gazetelerinde 18 Mayıs 2012 Cuma günü yer alan bazı haber özetleri şöyle;
 
Batman Basın.Com; `Sevgi-Der Mustazaf Der`in Kapatılmasını Kınadı`
Mustazaf Der`in kapatılmasına kınayan Batman Sevgi-Der Genel Başkanı M. Ali Ortaç, kapatma kararının kaygı ve endişeye neden olduğunu söyledi.
 
`Mazlum Der: "Kabul Edilebilir Bir Karar Değil"`
Mazlum Der Batman Şube Başkanı Av. Murat Çiçek, Mustazaf Der`in kapatılmasının kabul edilebilir bir karar olmadığını belirterek, ifade hürriyeti ve örgütlenme hürriyetinin sınırsız ve sorunsuz bir şekilde teminat altına alınması gerektiğini kaydetti.
 
Batman Mezopotamya Gazetesi; `Asırlık İp Sarma Dolabı`
Eski zamanlarda Kürtçe bir türkü söylenirdi, emekle birlikte günümüzde harcanarak. O türkü, son süreçte eridi beraberinde nice yürekleri eriterek; "Dolabê Bû şingînî ya dolabê Dolaba min ji dar gûzê Xew Xweşin li paşla qîzê Bû şingînî ya dolabê" diye söylendi emek kervanında olan birçok insan. Evet, bu ezgiden de anlaşıldığı gibi İp Sarma Dolabında bahsetmeye çalışıyoruz.
 
`Batman Sevgi-Der`den Kınama`
Batman Sevgi-Der Genel Başkanı M. Ali Ortaç, Mustazaf Der`in kapatılmasına tepki göstererek kınadı. İnsan haklarından en çok söz edilen bir dönemde böylesi bir olayın yaşanmasının halkımız ve onun temsilcileri olan sivil toplum kuruluşları tarafından kaygı ve endişe ile karşılandığını belirtildi.
 
Batman Postası; `Ölülerinizi Yeni Yerleşim Yerine Gömünüz`
Hasankeyf Kaymakamlığı ilçe halkına duyuruda bulunarak, vatandaşların 1 Haziran`dan itibaren ölülerini yeni yerleşim alanındaki mezarlığa defnetmelerini istedi.
 
`4 Bir Yana Uçuşlar Başlıyor`
Diyarbakır Havaalanı`nın 30 Ağustos`a kadar bakıma alınacak olması nedeniyle günde 15 uçuşun yapılacağı Batman`da seyahat acenteleri, uçuşların 30 Ağustos`tan sonra da devam etmesini istiyor.
 
Batman Pusula Gazetesi; `Bahçeye Ses Bombası Atıldı`
Önceki gece Batman`da bir evin bahçesine kimliği belirsiz kişi veya kişilerce ses bombası atıldı. Atılan ses bombası çevrede büyük paniğe neden olurken, bazı evlerin camları kırıldı.
 
`Batman`da Kur`an-ı Kerim`i Güzel Okuma Yarışması`
Batman`da Kur`an Kurslarında okuyan bayan öğrenciler arasında "20 Yaş Üzeri Öğrenciler" ile "20 Yaş Altı Öğrenciler" olmak üzere iki kategoride "Kur`an-ı Kerim`i Güzel Okum Yarışması" düzenlendi.
 
Batman Barış Gazetesi; `Avukat`tan `Başörtüsü` Şikâyeti!`
Batman Barosuna kayıtlı 28 yaşındaki bayan avukat A.G. başörtüsü taktığı gerekçesiyle bir meslektaşının `Twitter` hesabıyla kendisine hakaret edildiğini iddia ederek suç duyurusunda bulundu.
 
`Türkiye Gençlik Konseyinden Mustazaf-Der`in Kapatılmasına Sert Tepki`
Türkiye Gençlik Konseyi Genel Başkanı Rıdvan Söylemez, hukuk içerisinde davrandıkça hiçbir Sivil Toplum Örgütünün kapatılmaması gerektiğini ifade ederek, mahkemelerin cuntacı zihniyetlere değil, halka, bu ülkeye hizmet eden insanların yararına tarafsız bir şekilde karar vermesi gerektiğini kaydetti.
Batman Medya Gazetesi; `İş Kur Müfettiş Kıskacında`
Batman İş Kur İl müdürlüğü, Bakanlıktan gelen müfettişler tarafından inceleniyor. Çalışma bakanlığına bünyesindeki 3 müfettiş, bir hafta süreyle İş kur`da inceleme yapıyor. İncelemenin yapılan bir şikayet üzerine Bakanlık tarafından istendiği belirtiliyor. Bu arada bu güne kadar ilk defa İş Kur İl Müdürlüğüne 3 müfettişin birden gönderildiği öğrenildi.
 
`Önce Ölüler Yerleşecek`
Ilısu Baraj gölü altında kalacak olan Hasankeyf`in taşınacağı yeni yerleşim yerine, vatandaşlardan önce ölüler yerleşecek. Önümüzdeki aydan itibaren ölüler, yeni yerleşim yerine gömülecek.
 
Batman Umut Gazetesi; `Dindarlara Karşı Eski Zihniyet Devam Ediyor`
Batman Hira-Der`den yapılan açıklamada, halkın gönüllerinde yer edinen Mustazaf Der bütün faaliyetlerini tamamen yasal bir çerçevede icra ettiği belirtilerek, insan hak ve hürriyetlerinin ve düşünce özgürlüğünün savunulduğu sivil anayasanın hazırlandığı böyle bir zamanda söz konusu mütedeyyin camialar olunca bu tür hukuksuzlukların yaşanmasının eski zihniyetin aslında değişmediğini gösterdiği kaydedildi.
 
`Halk Otobüsleri İçin Yapılan Ankette Yeşil Beyaz Çıktı`
Batman Belediyesine ait toplu taşıma araçları için yapılan ankette yeşil ve beyaz renkleri çıktı.
 
Batman Doğuş Gazetesi; `Dindarlara Karşı Eski Zihniyet Devam Ediyor`
Genel Merkezi Diyarbakır`da bulunan Mustazaf-Der`in, kapatılmasına bir tepki de Batman Hira-Der`den geldi.
 
Batman Duruş Gazetesi; `Batmanlı Öğrenciler TBMM`de`
Çanakkale Haftası`nda, Mehmet Akif Ersoy`un Çanakkale Şehitleri`ne şiiri ve İstiklal Marşı`nı en güzel okuyan öğrenciler arasından seçilen 50 erkek ve 50 kız öğrenci, "Batman`ın Sosyal Gelişim Projesi" kapsamında Ankara`da TBMM`yi ziyaret etti.
 
Batman Çağdaş Gazetesi; `100 Yılın Hasankeyf`i!`
Batman`ın tarihi ilçesi Hasankeyf`te 100 yıl öncesinin kareleri bugün Batman Müze Müdürlüğü salonunda tarih severlerin görücüsüne çıkıyor. Batman Müze Müdürü Tenzile Uysal Benter, İngiltere Newcastle Üniversitesi`nden Petrode Bell arşivinden antik kentin önemli kareleri Batmanlılarla buluşturmanın heyecanını yaşadıklarını söyledi.
(M.Sait Çelik - İLKHA)