ŞANLIURFA - İHH Şanlıurfa'da yetimleri, aileleri ile yemekli programda bir araya getirdi. Eyyübiye Çamlık Düğün Salonunda saat 13.30'da yapılan program kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Ardından ilahilerini seslendiren Kardeşler İlahi Grubu çocukları coşturdu. Daha sonra anneleriyle yemek yiyen yetimlerin güzel bir gün geçirmenin mutluluğu gözlerinden okunuyordu.

 

İHH Şanlıurfa İl Koordinatörü Behçet Atila programda yaptığı konuşmada yetimlerin Allah'ın emaneti olduğunu belirterek, "Biz biliyoruz ki, yetimlerin velisi Allah Teâlâ'dır. Bizler de yetimlerimize sahip çıkmaya çalışarak, onların gönüllerini kazanmaya çalışarak, aslında velilerinin Allah'ın rızasını kazanmaya çalışıyoruz. Bu yetim çocuklarımız, bu yetim evlatlarımız, bu minicik yavrularımız öncelikle Allah'a emanet sonra sizlere emanet daha sonra bizlere emanettir. Bizler onların değerini kıymetini bildiğimiz nispette Cenabı Allah'ın rızasını kazanmış olacağız" dedi.

 

Şanlıurfa'da 200'e yakın yetim sponsorlukları olduğunu ifade eden Atila, "Her yetime ayda 90 TL, 3 ayda bir annelerinin hesabına para yatırıyoruz. Biz her zaman şunu diyoruz, 90 TL bir şey değildir. Bu çocuklarımızın ihtiyacını gidermek değildir. Biz böyle bir iddiada bulunmuyoruz. Nispeten ufak da olsa bir nebze ihtiyaçlarını giderir. Biz yetimlerimizin yanındayız bu çocukların yanındayız. Biz bu emanetlere sahip çıktığımız sürece Allah'ın rızasını kazanırız" diye konuştu. (Mehmet Demir - İLKHA)