İSTANBUL - İÜ İstanbul Tıp Fakültesi Bitkisel Atık Yağ Toplama Sosyal Sorumluluk Projesi tanıtım toplantısı 18 Mayıs 2012, İÜ İstanbul Tıp Fakültesi'nde gerçekleştirilecektir.

İstanbul Milletvekili Prof. Dr. Sevim Savaşer, İstanbul Milletvekili: Prof. Dr. Türkan Dağoğlu, Fatih Belediye Başkanı Dr. Mustafa Demir, İÜ Rektörü Prof. Dr. Yunus Söylet, Fatih Belediye Başkan Yardımcısı Adnan Güler, Fatih Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürü Mehmet Aksoy'un katılacağı toplantı saat 14'te başlayacak.

Atık yağların ayrı kaplarda biriktirilmesi ve lisanslı toplayıcılara verilerek ekonomiye kazandırılması, çevre ve insan sağlığının korunması ve çalışanlarımızın farkındalığını artırmak amacıyla hazırlanan proje 14 Mayıs-10 Ekim 2012 tarihleri arasında yürütülecek.


Kullanılmış bitkisel atık yağlar, evsel atıklardan kaynaklanan su kirliliğinin yüzde 25'ini oluşturmaktadır. Atık yağlar ekotoksik özelliğe sahiptir, bulunduğu ortamı kirletir, ortamda yaşayan canlılara zarar verirler.

Atık su kirliliğinin yüzde 25 oranında kaynağını, kullanılmış bitkisel ve hayvansal yağlar oluşturmaktadır. Arıtılmayan atık suların içindeki bitkisel ve hayvansal atık yağlar; denizlere, göllere ve akarsulara döküldüğü zaman o suyun kirlenmesine ve sudaki oksijenin azalmasına neden olur. Bunun sonucu olarak başta balıklar olmak üzere diğer deniz ve kara canlılarının yaşam alanlarının ve türlerinin yok olduğu görülmektedir. (Hamza Toprak - İLKHA)