VAN- Mustazaf- Der'in hukuksuz ve sudan bahanelerle kapatılması yankıları devam ederken Van halkı da kapatmaya ilişkin mahkeme kararına tepkisini dile getirdi.

Metin Takız, Sivil Toplum Örgütlerini Yargıtay'ın hangi hakla kapattığı eleştirerek, "Eğer sivil toplu örgütlerinin vatandaşa ya da halka bir zararı varsa bu kamuoyuna açıklanmalıdır ve de kanıtlanmalıdır. Ancak bu şekilde kapatılabilinir. Ama eğer kanıtlanmamışsa, incir çekirdeğini doldurmayacak sebeplerle kapatılamaz." dedi.

Takız ayrıca kapatılma gerekçelerinin de sıralanması gerektiğini bildirerek, vatandaşın bu konuda da tatmin edilmesi gerektiğini dile getirdi.

Kenan Yenitürk ise " Nasıl olur da halka bunca yararı dokunan bir dernek kapatılır" diyerek, bu olayı şiddetle kınadıklarını ifade etti. Mustazaf-Der'in kapatılmasının çok büyük bir haksızlık olduğunu belirten Yenitürk, yapılacak kitlesel basın açıklamasına katılacağını sözlerine ekledi.

Bedri Bor, böyle hukuksuz ve keyfi uygulamalarla İslami STK' ların kapatılmasını telin ettiğini bildirerek bunun büyük bir yanlışlık olduğunu söyledi.

Mustazaf-derin yaptığı hayırlı çalışmalarından dolayı hazmedilemediğini belirten Mustafa Öztunç ise bunların Kemalist ve onun gibi düşüncelere sahip olan kesim tarafından yapıldığına işaret etti. Öztunç, "Bu gibi düşüncelere sahip kesimler tarafından Mustazaf- Der kapatılmış olsa bile daha güçlü bir şekilde yoluna devam edecektir." dedi. (Fırat Arslan-İLKHA)