VAN - Afet ve Acil Durum yönetim Başkanlığı (AFAD) tarafından TOKİ müracaatları için vatandaşlardan ağır hasarlı olduğuna dair belge, tapu fotokopisi, emlak beyannamesi, şahsın ve eşinin kimlik fotokopisi, yerleşim belgesi, nüfus kayıt örneği, evin elektrik veya su faturası istenildiği duyurulmuştu.

 

Belediyenin bünyesinde yer alan emlak tahakkukta emlak beyannamesi için; halkın yoğun müracaatı nedeniyle kalabalık oluştu. İşlemlerin 1 ay sonra bitecek olması, vatandaşı telaşlandırırken halk biran önce işlemlerin bitmesini istiyor.

 

Bu konuda görüşünü aldığımız vatandaşlardan Zeki Öztunç "Evim ağır hasarlı. TOKİ için müracaat edeceğim; ama belediye, emlak beyannamesini verebilmem için 480 lira olan borcumu vermemi istedi " diyerek kendisinden istenilen parayı verecek durumda olmadığını ifade etti.

 

Öztunç, "Depremden sonra kendimizi toparlamaya çalışırken bu gibi dayatmalar bizi zor duruma sokuyor. İstenilen parayı bir an önce bulup işlemlerimi yapmayı düşünüyorum" dedi.

 

Devletin vergi borçlarını bir yıl boyunca ertelemesi söylemlerinden sonra belediyenin 1 yıl geçmeden emlak vergisini hemen tahsil etmek istemesi tepkileri de artıracağa benziyor. (Haşim Tosun-İLKHA)