BATMAN-Belediyeler ve İş-Kur arasındaki protokol gereği Kozluk Belediyesinde çalıştırılmak üzere 50 kişilik personel alımı için yapılan müracaatların sona ermesiyle yapılan başvurular arasında kimlerin belediye bünyesinde işçi olarak çalıştırılacağı yapılan mülakatlarla belirlendi.

Saat 08.30'da başlayan ve Kozluk Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünde iş ve meslek danışmanları tarafından yapılan mülakatlarla kimlerin işçi olarak çalışacağı belirlenecek.

Toplum yararına çalışma programı kapsamında Kozluk Belediyesi'nde çalıştırılmak üzere toplam 50 kişinin alınacağı işe toplamda 827 kişi başvurdu. Konuyla alakalı bilgi aldığımız İş ve Meslek Danışmanı M.Emin Aktan, "Bizler İş Kur tarafından görevlendirilen ve bu tür iş alımları için özel olarak eğitim almış kimseleriz toplamda 8 arkadaşla beraber bu mülakatları yapıyoruz. İş için başvuran bazı vatandaşlarımız 'mülakat varsa torpilde var' diyorlar. Yaptığımız mülakatlarda kesinlikle torpil olmayıp bütün il, ilçe ve beldelerde yapılan alımların tamamı bu usulle yapılmaktadır.''açıklamalarında bulundu. (İsmail Tufan-İLKHA)