BATMAN-Batman yerel gazetelerinde 12 Mayıs 2012 Cumartesi günü yer alan bazı haber özetleri şöyle;

Batman Basın.Com; 'Sıkıntılarımızın Giderilmesini İstiyoruz'
Türkiye'de her yıl kutlanan "10-16 Mayıs Türkiye Engelliler Haftası" nedeni ile ilgili konuşan Bedensel Engelliler Dernek Başkanı Cuma Çilek, sıkıntılarının giderilmesini istedi.

'Eczacılara Sınırlama Geliyor'
44.Bölge Batman, Siirt, Muş Eczacılar Odası Başkanı M.Emin Beyaz, meclis gündeminde olan 6197 sayılı eczacılarla ilgili yasada yapılan değişiklikle nüfusa göre eczane sıralaması getirildiğini söyledi.

Batman Mezopotamya Gazetesi; 'Batman'da 2 Bin 250 Kişi İstihdam Edilecek' AK Parti Batman İl Başkanı Murat Güneştekin sivil toplum örgütleri ve meslek odalarına ziyaretlerine devam ediyor. Batman Esnaf ve Sanatkârlar Odası'na yapılan ziyarette öncelikli sorunlarının işsizlik olduğunu belirten Güneştekin, "Toplum Yararına Çalışma Programı" kapsamında İş Kur'a 14 bin başvuru yapıldığını hatırlatarak, 2250 kişinin istihdam edileceğini kaydetti.

'Aile Konulu Konferans Yapıldı'
Eğitim-Bir-Sen Batman Şubesi Kadın Komisyonu Aile konulu konferans düzenledi.

Batman Gazetesi; 'KESK % 30 Zam İstedi'
Toplu sözleşme taleplerini dile getirmek üzere bir araya gelen KESK üyeleri, basın açıklaması düzenledi. KESK Genel Sekreteri Dr. İsmail Hakkı Tombul tarafından yapılan açıklamada "Çalışma yaşamını ilgilendiren bütün konuların görüşüleceği, her sendikanın kendi üyeleri adına toplu sözleşme imzalayacağı ve anayasal hakkımız olan grevi teminat altına alan bir düzenleme, 2012 yılı için en düşük kamu emekçisi maaşının 2.145 TL'ye yükseltilmesini, bu çerçevede tüm kamu emekçilerinin maaşlarına %30 zam yapılmasını istedi.

'1 Günlüğüne Asker Oldular'
Engelli vatandaşların askerlik hizmetini bir gün süre ile ifa etmesine imkân sağlamak için her yıl Engelliler Haftasında düzenlenen temsili askerlik hizmeti, önceki gün gerçekleştirildi.

Batman Postası; ''Eczacılık Günü' Kutlanıyor'
44. Bölge Batman, Siirt, Muş Eczacılar Odası Başkanı M.Emin Beyaz, 173. Yılını kutladıkları "14 Mayıs Bilimsel Eczacılar Günü"nde ilaç olarak kullanılan bitkisel ürünlere dikkat çekerek bunun yanlış sonuçlar doğurabileceğini ve bu ürünlerin eczacılardan alınması gerektiğini, ayrıca nüfusa göre Eczane açılabileceğini" ifade etti.

Batman Barış Gazetesi; 'Kamalak Batman'a geliyor'
Saadet Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kamalak Pazar günü Batmana geliyor.

Batman Medya Gazetesi; 'Eğitim'e 213 Milyonluk Rekor Ödenek'
Batman'da bu yıl eğitime rekor ödenek ayrıldı. Her ilçeye ikişer lise planladıklarını belirten Vali Ahmet Turhan, tüm ilçelere birer Kız Meslek lisesi ile İmam Hatip Lisesi yapılacağını söyledi.

Batman Doğuş Gazetesi; 'AK Parti STK'ların Nabzını Dinliyor'
Ak Parti Batman İl Başkanı Murat Güneştekin, İl Yönetimiyle beraber gerçekleştirdiği ziyaretlerde halkın ve temsilcisi sivil toplum örgütlerinin nabzını tutuyor.

Batman Duruş Gazetesi; 'Eğitim-Bir-Sen kadın Komisyonu Aile Konulu Konferans Düzenledi'
Eğitim-Bir-Sen Batman Şubesi Kadın Komisyonu "Aile" konulu konferans düzenledi. Konuşmalarda, ailenin; bireyin bilinçlendirildiği, karakterin belirlendiği, kişilikleri olgunlaştıran Rahmani bir okul olduğu belirtildi.

Batman Çağdaş Gazetesi; 'Her İlçeye İkişer Lise'
Batman'da her ilçeye ikişer lise kazandırmayı planladıklarını söyleyen Vali Ahmet Turhan, birer Kız Meslek lisesi ile İmam hatip lisesinin, Kozluk, Sason, Beşiri, Gercüş ve Hasankeyf ilçelerine kazandırılacağını söyledi. Vali Ahmet Turhan, Batman'ın her ilçesine bir meslek ile bir İmam Hatip lisesinin kazandırılacağını söyledi. Batman'da eğitime 213 milyon TL'lik ödeneğin çıkarıldığına işaret eden Vali Turhan; "Bu bir rekordur" dedi. (Veysi Demir- İLKHA)