VAN - 12 Mayıs Hemşireler Günü münasebetiyle bir program düzenlendi.
Programda bir konuşma yapan İl Sağlık Müdürü Dr. Bilal Acar, Hemşireliğin güç çalışma şartları gerektiren, özveri, sabır, hoşgörü kavramlarını içinde bulunduran zor bir meslek olduğunu ifade etti. Acar, hemşire din, dil, ırk ayrımı gözetmeksizin, birey, aile ve topluma sağlığını kazandırmak için çalışır" dedi.

 

"Dünya Sağlık Örgütü'nden Bile Bu Çalışmalar Hayretle Karşılandı" Acar, "İnsan sağlığının ne anlama geldiğini bize deprem sırasında siz öğrettiniz. Biz deprem süresince bunu çok daha iyi gördük. Sizler yardımcı personel değil, tam sağlık çalışanlarısınız. İnsan sağlığını ne anlama geldiğini çok net anlattınız. Dünya Sağlık Örgütü'nden bile bu çalışmalar hayretle karşılandı ve teşekkür aldık. Sizlerin gücüyle başardık. En büyük alkışı sizler hak ediyorsunuz" diyerek hemşirelerin yaptığı işin önemine değindi.

 

Dr Acar sağlık hizmetlerinin tüm vatandaşlara kaliteli ve yeterli düzeyde ulaştırılabilmesini hedeflediklerini belirterek "Bu hedefimizin gerçekleştirilmesinde büyük pay sahibi olan hemşirelerimizi tebrik ediyor; anlamlı günlerini kutluyor, onurlu görevlerinde kolaylıklar diliyorum" dedi.

 

Programda Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhemşiresi Kamer Akyol Aytürk ise, günün anlam ve önemi üzerine bir konuşma yaptı.

 

Depremde sürecinde gösterdikleri özveri ve başarılardan dolayı Dr Acar tarafından bazı hemşirelere plaket verildi. (Fikret Özkan - İLKHA)