BATMAN - KESK Genel Sekreteri Dr. İsmail Hakkı Tombul, KESK Batman Şubesi'nde toplu sözleşme konusunda basın açıklaması yaptı.

2012-2013 Toplu sözleşme sürecinin 30 Nisan 2012'de Çalışma Bakanlığında yapılan toplantı ile başladığını ve görüşmelerden bir hafta önce konfederasyonların taleplerini hükümete ilettiğini belirten Tombul, "Ancak tüm ısrarlarımıza rağmen hükümet teklifini hala açıklamamış, 14 Mayıs 2012 Pazartesi günü sunacağını bildirmiştir" dedi.


Hükümetin kamu emekçilerine dört aydır zam vermeyerek mağdur ettiğini ve toplu sözleşme görüşmeleri öncesinde başlattığı "Bütçe kaynakları sınırlı" yönündeki açıklamalarını sürdürdüğünü iddia eden Tombul, "Öncelikle hükümeti toplu sözleşme görüşmelerini baskı altına almaya yönelik bu açıklamalara son verilmesi konusunda sorumluluğa davet ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Çalışma yaşamını ilgilendiren bütün konuların görüşüleceği, her sendikanın kendi üyeleri adına toplu sözleşme imzalayacağı ve anayasal hak olan grevi teminat altına alan bir düzenleme isteyen Tombul, 2012 yılı için en düşük kamu emekçisi maaşının 2.145 TL'ye yükseltilmesini, bu çerçevede tüm kamu emekçilerinin maaşlarına yüzde 30 zam yapılmasını istedi. (Fatih Akgül - İLKHA)