ANKARA - 12 Eylül darbesinin mimarlarından Kenan Evren ve Tahsin Şahinkaya'nın yargılandığı davanın dördüncü duruşması Ankara 12'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülmeye bugün devam edecek. 12 Eylül davası mağdurları ise Ankara Adliyesinin önünde toplanmaya başladı.

 

4 Nisan'da yapılan ilk duruşmalar sonrasında işkence ve kötü muamele iddiaları ile ilgili olarak mahkeme, Evren ve Şahinkaya hakkında özel yetkili Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu.

 

Bugün yapılacak duruşmada Evren ve Şahinkaya'nın sağlık raporları ile ilgili nihai kararın verilmesi bekleniyor. Mahkemenin bir diğer önemli gündemi de müdahillik talepleri olacak.

 

Evren ve Şahinkaya'nın ''Türkiye Cumhuriyeti Anayasasının tamamını veya bir kısmını değiştirmeye veya ortadan kaldırmaya ve Anayasa ile teşekkül etmiş olan Türkiye Büyük Millet Meclisini ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasına engel olmaya cebren teşebbüs etmek'' suçlamasından ''ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası'' istemiyle yargılanıyorlar. (İLKHA)