DİYARBAKIR - Diyarbakır ve çevre ilçelerde yaşanan gelişmeler yerel gazetelere şöyle yansıdı.

Özgür Haber: Geçmişle Yüzleşin!
İnsan Hakları Derneği (İHD) Diyarbakır Şube Başkanı Raci Bilici, bu göreve gelmesinin ardından ilk röportajını Özgür Haber'e verdi. Yeni ve sivil bir anayasa hazırlığında bulunan AK Parti Hükümetine çağrıda bulunan Bilici, "Geçmişle yüzleşilmeli" dedi.

Hasanpaşa, Kürtçe, Türkçe ve Arapça İlahilerle inledi
'2012 Vakıf Medeniyeti Balkan Vakıflar yılı' sloganı ile düzenlenen Vakıflar Haftası nedeniyle Diyarbakır'da bir etkinlik düzenlendi. Tarihi Hasan Paşa Han'ın da düzenlenen etkinlikte, İl Müftülüğü ve Diyanet-Sen Şubesi tarafından oluşturulan dini musiki korosu tarafından Kürtçe, Türkçe ve Arapça ilahiler seslendirildi.

Diyarbakır Söz: Gül'e Hazırlık
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Şanlıurfa'ya yapacağı ziyareti öncesinde bazı cadde ve sokaklarda park yasağı olacağı gerekçesiyle belediye hoparlöründen anons yapılarak, araç sürücüleri uyarıldı.

Spasojevic'ten Toprak'a Ziyaret
Sırbistan Ankara Büyükelçisi Dasun Spasojevıc, Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak'ı makamında ziyaret etti. Tarıma dayalı endüstrinin gelişmesiyle ilgili işbirliği oluşturmak amacıyla Diyarbakır'da bulunan Sırbistan Ankara Büyükelçisi Dasun Spasojevic, yaptığı açıklamada Diyarbakır'ı tarım ve endüstri merkezi olarak gördüğünü söyledi. Spasojeviç, "Sırbistan'daki Sabac bölgesi tarım ve endüstri merkezidir. Diyarbakır'ı da tarım ve endüstri merkezi olarak görüyorum ve bu konuda işbirliği oluşturmak istiyoruz" dedi.

Güneydoğu Güncel: Çocukların Hediyesi Diş Macunu
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ve Bağlar Belediyesi Ana Çocuk Sağlık Merkezi ortaklaşa "Ağız-Diş Sağlığı" konulu bir seminer düzenledi. Çocuklar seminere ilgi gösterdi.

Yağmur'a Tam Not
Diyarbakır Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Yağmur'a sürpriz bir ziyaret gerçekleştiren Yemen Turizm Bakanı Motahhari Taki, "Hastanenin hizmet kalitesi Avrupa'da bile nadir görülebilecek seviyede. Başhekim Yağmur'u tebrik ediyorum' diye konuştu. (M. Salih Keskin - İLKHA)