VAN - Van'da yayın yapan gazete ve internet sitelerinden öne çıkan haber başlıkları şöyle:

VAN OLAY GAZETESİ: İş Dünyası Umutlu
Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı ve beraberindeki heyetin Van'a gerçekleştirdiği ziyaretin ardından, ziyaretle ilgili değerlendirmesini almak üzere VATBO ve VATSO başkanları ile görüştük.

"Kadına Şiddet Yok Kadına Hizmet Var"
Kadının Statüsü Genel Müdürlüğü tarafından 6284 sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun hakkında uygulayıcı kurum ve kuruluşlara bilgi verilmesi, hizmet sunumunda uygulama birliği ve standardizasyon sağlanması ile hazırlanacak yönetmeliklere esas teşkil etmek üzere karşılıklı görüş ve önerilerin paylaşılması amacıyla Ülke çapında 16 ilde 81 ilin katılımı ile toplantılar düzenlenmesi planlandı.


Hasarlı Binalar Yıkılmayı Bekliyor
Van'da yaşanan yıkıcı depremlerin ardından ağır hasar gördükleri için boşaltılan bazı binaların hala yıkılmaması vatandaşların endişe ve tepkisine neden oluyor.


VANGÖLÜ EKSPRES: 2012 Yılı Tarımsal Desteklemeler Açıklandı
Van Ziraat Odası(VAZOD) Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Özgökçe, Bakanlar Kurulu'nun, 2012 yılında yapılacak tarımsal desteklemelere ilişkin kararının açıklanarak önceki gün Resmi Gazete de yayınlandığını belirtti.

PRESTİJ HABER: Su Şebeke Çalışmaları Başladı
İller Bankası A.Ş, depremden zarar gören Van bölgesi içme suyu şebeke hatlarının yenilenmesi için açtığı ihaleyi tamamlayarak çalışmayı başlattı.

GAZETEVAN: Vali Karaloğlu Bedensel Engellileri Kabul Etti
Vali Münir Karaloğlu, Engelliler Haftası kutlamaları çerçevesinde bir grup bedensel engelliyi kabul etti. Hafta sebebiyle valilik bahçesindeki törene katılan bedensel engelliler, programın ardından Vali Karaloğlu'nu ziyaret etti.

Van'da Okul Sütü Akıl Küpü Projesi
İHA muhabirine açıklamalarda bulunan Dr. Acar, geçtiğimiz hafta içinde süt zehirlenmesi şikayetleriyle hastaneye kaldırılan öğrencilerin yapılan incelemeler neticesinde sütten zehirlenmediğini kaydetti.

MERKÜR HABER: Vali Karaloğlu: Van'da 7 bin 431 özürlüye evde bakım ücreti ödeniyor
Van Valisi Münir Karaloğlu, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından Van'da bulunan 7 bin 431 özürlüye evde bakım ücreti olarak her ay toplam 4 milyon 716 bin lira ödeme yapıldığını söyledi

MEDYAVAN: Engellilerin Askerlik Heyecanı
Van'da "Engelliler Haftası" dolayısıyla yapılan "temsili askerlik" uygulaması kapsamında 12 engelli askerlik heyecanını yaşadı.

7 Bin 431 Kişiye Bakım Ücreti
Van Valisi Münir Karaloğlu, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından Van'da bulunan 7 bin 431 özürlüye evde bakım ücreti olarak her ay toplam 4 milyon 716 bin lira ödeme yapıldığını söyledi.

VAN SESİ:Engelliler Valiliğe Engellerle Ulaştı
Van'da, 'Engelliler Haftası' düzenlenen bir yürüyüş ile kutlanmaya başlarken, işitme engelli öğrenciler toplu olarak işaretlerle İstiklal Marşı'nı okudu.

Mazot Ve Gübre Desteği Artırıldı
Van Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Özgökçe, Bakanlar Kurulu'nun, 2012 yılında yapılacak tarımsal desteklemelere ilişkin kararının açıklanarak önceki gün Resmi Gazete de yayınlandığını belirtti. (Fırat Arslan - İLKHA)