VAN- 10-16 Mayıs Engelliler Haftası tüm Türkiye`de kutlanırken, engellilerle bu konuda konuştuk. Engeliler spor kulübü başkanı ve milli bir sporcu olan engelli vatandaş Veli Kırmızı, insan vücudunda herhangi bir engelin pek önemli olmadığını belirterek asıl önemli olanın insan beyninde bir engelin olmamasıdır ifadelerini kullandı.

İnsan beyninde bir engel söz konusu olmadığı takdirde bütün engellerin üstesinden gelebileceğinin altını çizen Kırmızı,"Bizler insan olarak karşımıza çıkan tüm engelleri aşmak zorundayız. Fiziki engeller bizi yıldırmasın. İnandığımız takdirde bütün engellerin üstesinden gelebiliriz." dedi.

Engelli olmayan vatandaşların da kendilerini daha iyi anlamalarını isteyen Kırmızı "Her bir sağlam adayı her bir engelli adayıdır" diyerek sapasağlam birinin de kendi durumlarına düşebilme ihtimalini hatırlattı.

Bütün engellerin üstesinden geldiğini söyleyen Kırmızı, aşmak istediği daha birçok engel ve hedefinin de olduğunu sözlerine ekledi.

Bir başka engelli ise araç sahiplerinin duyarsızlığından dolayı birçok sıkıntı çektiklerini belirterek araç sahiplerini daha duyarlı olmaya davet etti. Kaldırımda yürürken de sıkıntılar yaşadıklarını söyleyen engelli vatandaş yetkililere bu konuda seslendi.

Yılın sadece belirli bir gününde hatırlanmak istemeyen engelli vatandaş, her zaman hatırlanılmak istediklerini dile getirdi. (Mahmut Aytekin-Fırat Arslan-İLKHA)