VAN - Her yıl 10 -16 mayıs tarihleri arasında yapılan etkinliklerle gönülleri alınan engelliler, bu yıl da yılın bir günü de olsa hatırlanmanın sevincini yaşadılar.

 

Günün anlam ve önemine binaen yaptığı konuşmada, devletin son yılarda özürlülere yönelik çok ciddi hizmet ve desteklerde bulunduğunu belirten Van Valisi Münir Karaloğlu, " Sadece Van'da 8 bin 820 kişiye aylık olarak 634,65-Lira evde bakım ücreti ödendi. Nisan ayı itibarıyla da engelli vatandaşlarımıza toplam para miktarının 4 milyon 716 bin 173 TL dir" dedi

 

Valilikte engellilerle bir araya gelen Karaloğlu, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Bedensel engelliler dernek başkanlarıyla da bir süre konuşup sorunlarını dinleyen Vali Karaloğlu, "Biz Van'da da elimizden geldiği kadar özürlülere devletin bütün birimleriyle sahip çıkmaya çalışıyoruz. İlimizde yaşanan deprem sonrasında özürlüler için büyük görevler üstlenen Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü yaklaşık 10 bin engellinin il dışına naklini gerçekleştirmiş ve gittikleri yerde kamuya ait Misafirhanelerde konaklamalarını sağlamıştır." dedi.

 

"Bu Kardeşlerimiz Toplumun Gülü ve Süsüdür"
Van Bedensel Engelliler Derneği Başkanı Abidin Kasapoğlu ise yapılan hizmetlerden dolayı hem Vali Karaloğlu'na hem de Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Ünal Öncül'e teşekkür etti. Başbakanın özürlülere sahip çıktığını bildiren Kasapoğlu: "Bunlar bizi ve ailelerimizi mutlu ediyor. Biz bunlara hiçbir zaman engelli demiyoruz. Bu kardeşlerimiz toplumun gülü ve süsüdür." şeklinde konuştu. (Fikret Özkan - İLKHA)