DİYARBAKIR - Kızılay Diyarbakır Şubesi bugünden itibaren, başta Diyarbakır'ın tarihi Ulu Cami önünde olmak üzere şehrin muhtelif yerlerinde çadırlar açarak dört gün boyunca halka ve okullara yönelik ücretsiz sağlık taraması başlattı.

 

Konuyla ilgili olarak İLKHA'ya açıklamalarda bulunan Kızılay Diyarbakır Şubesi Başkanı Hikmet Hamzaoğulları, geçen yıl da bu şekilde bir faaliyet ve hizmetlerinin olduğunu ve bin kişiden fazla vatandaşa hizmet sunduklarını belirtti. Kızılay'ın diğer bazı şubeleri ile elbirliği yapmak suretiyle bu yıl da, sağlık taramasını ücretsiz yapacaklarını ifade eden Hamzaoğulları, aynı şekilde hem Ulu Cami önünde iki çadır, hem de Selhaddini Eyyubi Çarşısı üzerinde aynı hizmetleri sürdürmek amaacıyla çadır kuracaklarını, bunun yanısıra bazı okullarda da sağlık taraması yapacaklarını söyledi.

 

60 Kişilik Sağlık Ekibi İçinde 10 Doktor Vardır
Yapacakları sağlık taraması içinde; tansiyon ölçme, kan şekerini ölçme, göz taramasının da bulunduğunu kaydeden Hamzaoğulları, yapacağı sağlık taraması ile ilgili faaliyetleri hakkında, "Bütün bunları arkadaşlarla el birliğiyle yapacağız. 60 kişilik sağlık ekibimiz içinde 10 doktor arkadaşımız vardır. Bu doktor arkadaşların haricinde Tıp Fakültesini okuyan öğrenci arkadaşlar vardır. Bize düşen hangi vazife varsa gelen bu sağlık ekibine yardımcı olmamızdır."

 

Hamzaoğulları son olarak, arzu eden her vatandaşın kurdukları çadıra gelip görevlilere müracaat ettikten sonra rahat bir şekilde istediği sağlık taramasını yapabileceklerini belirterek, bu taramaların neticesinde 2000-3000 vatandaşa hizmet sunma imkânı bulacaklarını ifade etti. (Osman İçli - İLKHA)