BATMAN - TES-İŞ Diyarbakır l Nolu şube Başkanı Ali Öncü, Genel Sekreter Beşir Vural, Teşkilatlandırma Sekreteri Ahmet Demirhan, işyeri temsilcileri Altan Aybar, Azat Sarı, Selami Erpolat ve yaklaşık 70 Arıza Bakım Onarım işçisi Belediye Konferans Salonunda bir araya geldi.

 

DEDAŞ bünyesinde merkez ve merkeze bağlı ilçelerde müteahhit elemanı olarak göreve başlayan yaklaşık 150 arıza bakım ve onarım personelini sendikalaştırılmaları yönünde gerekli mücadeleyi başlatacaklarını ifade eden TES-İŞ I nolu Diyarbakır Şube Başkanı Ali Öncü konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "İşçilerin çalışma yaşamına ilişkin sorunları çözmek, ortak çıkarlarını ve haklarını korumak ve geliştirmek amacıyla çalışan emekçi işçilerimizi sendikalı yapmayı hedefliyoruz" dedi.

 

TESİŞ teşkilatlandırma Sekreteri Ahmet Demirhan ise konuyla ilgili yaptığı açıklamada; Sendikalaştırmayı işveren kanalıyla değil de asıl TEDAŞ üzerinden gerçekleştirmeyi ve emsal kararlarından dolayı da bundan olumlu sonuç alacaklarını ifade etti. (Veysi Rüzgar- İLKHA)