BİNGÖL- AKSA Fırat EDAŞ Bingöl İl Müdürü Yusuf Ziya Altuncu, mahalleler ve merkeze bağlı köylerdeki elektrik sorunlarının tespiti için muhtarlarla bir araya geldi.

Valilik toplantı salonunda düzenlenen ve merkeze bağlı köy ve mahalle muhtarlarının katıldığı toplantıya, Şube Müdürleri de katıldı.

Toplantı da konuşan AKSA Fırat EDAŞ Bingöl İl Müdürü Altuncu, hizmet verdikleri alanın çok önemli olduğunun farkında olduklarını, buna göre hizmet etmeye çalıştıklarını söyledi.

"VATANDAŞLARIMIZDAN DESTEK BEKLİYORUZ"
Bingöl'ün köylerine elektriğin 1980'li yıllarda Merhum Cumhurbaşkanı Turgut Özal döneminde getirilmeye başlandığını ifade eden Altuncu, "Köylerdeki elektrik direkleri genelde ağaçtan oluşuyor. Bu nedenle sıkıntı yaşanıyor. Daha önce 1-2 günlük elektrik kesintisi yaşandığında göze gelmezdi. Şimdi 1-2 saatlik kesintiler bile dikkat çekiyor. Biz elektriğin çok önemli bir ihtiyaç olduğunun farkındayız. Ancak zaman zaman köylere giden arkadaşlarımız sıkıntılarla karşılaşıyor. Elektrik kesintisine neden olan bir ağacın kesilmesi gerekiyorsa buna izin verilmiyor. Bir direk dikilmesi gerektiğinde izin verilmiyor. Bu nedenle arkadaşlarımızın köylerde yapacağı çalışmalarda sizlerin yardımcı olmasını istiyoruz" dedi.


SÖZ SIRASI BEKLENİLMEYİNCE GÜRÜLTÜ KOPTU
Altuncu, daha sonra muhtarlara tek tek söz vererek köylerindeki sorunları anlatmalarını istedi. İlk sözü Ekinyolu Köyü Muhtarı Mehmet Erdoğan aldı. Erdoğan'ın, köyünün sorunlarını anlatmaya başladığı sırada muhtarların büyük bir bölümünün aynı anda konuşmaya başlamasıyla salonda gürültü koptu. Giderek artan gürültü üzerine söz alan Bingöl Muhtarlar Derneği Başkanı Abdullah Butaku, yaşanan sıkıntıları özetle sıraladı.


Vatandaşların özellikle elektrik faturalarından yana şikâyetçi olduğunu belirten Butaku, faturalara bir düzenleme getirilmesi gerektiğini belirterek; "Özellikle borçlu abonelere yönelik elektrik kesintilerinde büyük sıkıntılar yaşanıyor. Elektik kesintilerinden önce uyarı yapılmıyor. Borcu olan bir vatandaşın elektriğinin kesilmesinden önce uyarı yazısının gönderilmesini istiyoruz" dedi.


Butaku konuşmasını sürdürürken, henüz toplantının başı olmasına rağmen bazı muhtarlar kendilerine söz verilmediğini belirterek gürültüyü zirveye taşıdı. Bir anda tüm muhtarların sesi bir birine karışınca salon gürültüden durulamaz hale geldi. Gürültü üzerine bazı muhtarlar salondan ayrılırken, bazı muhtarlar da Altuncu'nun yanına giderek sıkıntılarını anlatmaya çalıştılar.


SORUNLAR YAZILI OLARAK İLETİLDİ
"Tek tek konuşmanın toplantının uzamasına ve sonuç alınamamasına neden olacağı, bu nedenle tüm muhtarların kendi yerleşim birimleriyle alakalı sorunları yazılı dilekçeyle ilgililere sunması" yönündeki bir önerinin ardından muhtarlar yazılı olarak sorunlarını ilgililere sundular.

Toplantı, Vali Yardımcısı Abdulaziz Aydın'ın salona gelmesiyle kaldığı yerden devam etti. Kimi muhtarlar faturalardan, kimileri kesintilerden şikâyetçi olurken, bazı muhtarlar da ahırlarına elektrik götüremedikleri için sıkıntı yaşadıklarını söylediler.

Ahırlara elektrik götürülmesinde tapu şartı arandığı için elektrik götüremediklerini, bu nedenle hırsızlık olaylarının yaşandığını ifade eden muhtarlar, hırsızlık olaylarının önüne geçmek için ahırlara kamera takmayı düşündüklerini ancak tapu nedeniyle bunu gerçekleştiremediklerini belirterek, tapu şartının kaldırılmasını istediler.

Bunun üzerine AKSA Fırat EDAŞ İl Müdürü Yusuf Ziya Altuncu, tapu konusunun kendi inisiyatiflerinde olmadığını belirterek, tapu şartının EPDK tarafından belirlenen bir şart olduğunu ifade etti. (Furkan Bingöl-İLKHA)