ŞANLIURFA - Şanlıurfa basınında 10 Mayıs Perşembe yer alan bazı haber özetleri şöyle:
 
Şanlıurfa SEMBOL Gazetesi: Alışverişte Fiş Alın
Şanlıurfa Vergi Dairesi Başkanı Cuma Sağlam, "Her alışverişimizde ne olursa olsun fiş ya da fatura alalım" diyerek vatandaşlara uyarılarda bulundu.

Turiste Ayrı Yerliye Ayrı Fiyat
Turizm sezonunun açılmasıyla kente gelen turistlere, bazı esnafın çift fiyat uyguladığı iddia ediliyor. Turistlerin yoğun olarak alışveriş yaptıkları Balıklıgöl çevresindeki dükkânların birçoğunda fiyat etiketi olmadığı belirtiliyor.
 
İpekyol Gazetesi: "Mevsimlik Zulüm Devam Ediyor"
Batıya göç etmeye başlayan mevsimlik tarım işçilerinin yaşam koşulları hala çok kötü. En büyük sıkıntıları Urfa`da aldıkları eğitimi gittikleri şehirlerde tatbik edememeleri oldu.
 
Urfa, Cumhurbaşkanı Gül`ü Bekliyor
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül`ün Şanlıurfa ziyareti öncesi, ilgili kurum ve kuruluşların hazırlıkları tüm hızıyla devam ederken, alınan önlemler kapsamında hemen hemen kentin tüm bulvar ve caddelerine araç parkı yasaklandı.
 
11 Nisan Gazetesi: Vergi Dairesinden Uyarı
Şanlıurfa Vergi Dairesi Başkanı Cuma Sağlam, alışverişlerde fiş alınmasının önemine değinerek vatandaşları uyardı.
 
Tarım İşçilerinin İhtiyaçlarının Belirlenmesinin Toplantısı
Harran Üniversitesi ve birleşmiş Milletler ortaklığında "Mevsimlik Tarım İşçilerinin İhtiyaçlarının belirlenmesi Araştırması" tamamlandı.
 
Şanlıurfa OLAY Gazetesi: Şanlıurfa`da ``Biyogaz Teknolojileri`` Çalıştayı
GAP Bölge Kalkınma İdaresi (BKİ) Başkanı Sadrettin Karahocagil, ``Biyogaz potansiyeli açısından bölgemiz Türkiye`nin birincisidir, bunu mutlaka değerlendirerek enerjiye çevirmemiz lazım`` dedi.
 
Şanlıurfa`nın Vergi Rekortmenleri Açıklandı
Vergi Dairesi Başkanı Cuma Sağlam, makamında düzenlediği basın toplantısında, meslek gurupları itibarıyla 27 eczacı, 11 müteahhit, 8 noter, 1 kuyumcu, 9 toptancı, 3 yeminli mali müşavir, 8 avukat, 6 akaryakıt bayi, 2 medikal şirketi, 2 mühendis ve değişik işkollarında faaliyet gösteren 23 işadamının yer aldığını belirtti.
(Mehmet Demir - İLKHA)