VAN- Hasar tespit çalışmalarının tamamlanmasının ardından, binalarına az hasarlı raporu verilenler kendilerine verilecek olan 1250 TL ile alçı, boya ve diğer küçük çaplı tamiratlarını yaptırmaya başladılar.

 

Binalarına verilen raporların gerçeği yansıtmadığını düşünen vatandaşlar ise sorunlarına bir çözüm bulmak amacıyla AFAD'a dilekçe ile başvuruda bulundular. Ancak verilen cevap sorunlarını çözmedi.

 

Abdurrahman Gazi Mahallesi Sevban Sokakta oturduğunu dile getiren Mehmet Cancan, evine verilen raporun gerçeği yansıtmadığından yakınarak, "Benim dış sıvasını bile yaptırmadığım hasarsız 3 katlı bir evim var. Depremlerden dolayı ailemi alıp şehir dışına çıkmıştım. Geldiğimizde evimize ağır hasarlı raporu verdiklerini öğrendik. Biz burada olmadığımız için evin içine bakamamışlar. Evimde en ufak bir çizik yok. AFAD'a başvuruda bulundum. Durumu anlattım. Bana, 'raporu üniversite vermiş. Bizim yapabileceğimiz bir şey yoktur.' dediler. Ben şimdi ne yapacağımı şaşırdım." dedi.

 

Bir karışıklığın olduğunu ve bu karışıklığın insanları mağdur ettiğini dile getiren Cancan, "Benim durumumun tersi olanlar da var. Bir başkası da gelmiş, evi ağır hasarlı olduğu halde sağlam raporu verilmiş diyor. Adam yıkılacak korkusuyla evine bile giremediğini söylüyor. AFAD da diyor ki eğer raporlar gerçeği yansıtmıyorsa mahkemeye başvurun. Biz şimdi mahkemeleri beklersek Allah bilir ne zaman bir sonuç çıkar." Diyerek durumun açıklığa kavuşturulmasını, kendisinin ve kendisi durumunda olanların mağduriyetlerinin bir an evvel giderilmesini istedi. (Mahmut Aytekin-İLKHA)